ВСУ в отчаяние: Бахмут пада, няма кой да спре Русия

Свят

ЧВК „Вагнер“ настъпва на талази, форсира събитията – натрупаните резерви са започнали нова мощна вълна от атаки.

Остатъците от частите на Киев са загубили определени сектори под натиска на големите сили на ЧВК „Вагнер“. По време на битките, високите сгради активно се срутват от артилерията, което улеснява „Музикантите“ да водят градски битки, тъй като украинските бойци заемат апартаменти на горните етажи и опитват да стрелят оттам.

Но…внезапно сградата се срутва.

Положението на украинците е много тежко. В южната част на града руската армия продължава офанзивата си. Най-тежките битки продължават в югозападната част на Бахмут, в района на улиците Корсунски, Народная, Иван Ивкин и Колодезная. Около завод АЗОМ се водят тежки боеве но той вече в по-голямата си част е руски.

В горския пояс в северната част на Бахмут атаките продължават да пробиват отбраната на Въоръжените сили на Украйна.

Настъпателните действия на „Вагнер“ са насочени към Хромовое, Богдановка, Григоровка, Новомарковое, Орехово-Василевка и Минковка.

Частите на ЧВК „Вагнер“ атакуват позициите на въоръжените сили на Украйна, пробиват отбраната в слабо място и продължават напред.

Според украински експерти, позицията на въоръжените сили на Украйна в този участък на фронта е критична.

От началото на войната руските войски са ликвидирали над 3,5 хиляди безпилотни апарата на Въоръжените сили на Украйна. Това съобщи на брифинг официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

„Общо от началото на специалната военна операция са унищожени 403 самолета, 223 хеликоптера, 3502 безпилотни летателни апарата, 414 зенитно-ракетни комплекса, 8363 танка и други бойни бронирани машини“, казва той на брифинга.

Конашенков добавя, че руските въоръжени сили са унищожили също 1070 бойни машини с реактивни системи за залпов изстрел, 4403 оръдия на полева артилерия и минохвъргачки и 9039 единици на специалната автомобилна техника на противника.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *