СЕНЗАЦИЯ: Елена Йончева доказа, че къщата в Барселона е на Борисов!

България отблизо

Пътят на парите за къщата води до Иван Създов, който е управител на тенис кортовете в Банкя и до братовчеда Ради Иванов, който е поел бизнеса на г-н Борисов, изреди Елена Йончева.

„Искаме прокуратурата да провери пътя на парите за къщата в Барселона – 1,7 млн. евро са постъпили от кипърска офшорна фирма, собственост на безработен кипърец. Връзката с Борисов е – че именно този път на парите води до управителя на тенис корта в Банкя, който е близък до Борисов и до братовчеда му Ради Иванов – човекът, който е наследил бизнеса на Борисов“, подчерта няколко пъти Елена Йончева.

И попита – дали братовчедът Ради Иванов не е скритото лице за правене на бизнес на Бойко Борисов?

Това е човекът, който е наследил целия бизнес на г-н Борисов, включително и фирмата „Ипон“, повтори тя.

Моят свекър има една къща за гости, която е проверявана няколко пъти, не съм била в политиката, не съм имала нищо общо с ГЕРБ, когато тази къща е била построена, заяви Елена Йончева.

Големият проблем на Българие е властимащите, които се облагодетелстват – това е моделът, който искаме да променим“, изтъкна лидерът на БСП Корнелия Нинова. И подчерта, че оставките не променят модела, тъй като същите хора остават в системата и продължават да работят.

Затова у хората има усещане за липса на справедливост, подчерта Нинова.

И Йончева, и Нинова заявиха, че вярват на българската прокуратура. А конкретно за обвиненията към Йончева за пране на пари, Нинова изтъкна, че вярва, че Елена ще бъде оневинена. Не може от всичко, което се случи в КТБ, само Елена да е обвинена, посочи лидерът на БСП. Това са бухалките на Борисов, от които нищо не излиза./epicenter.bg/

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *