СЕНЗАЦИЯ от последните минути: Беларус ВЛИЗА в състава на ГОЛЯМА държава! Вижте КОЯ! Фактите ШОКИРАТ!

Свят

Владимир Путин пристигна в Беларус на 19 юни и дълго време разговаря с нейния държавен глава Александър Лукашенко при закрити врати.

Тези разговори моментално привлякоха вниманието на политолозите, не само защото продължиха необичайно дълго, но и понеже само няколко дни след това, президентът Лукашенко публично призна, че републиката може да стане част от „някаква държава“.

„Ние сме на фронта, заяви Лукашенко на съвещание в Могилевска област, цитиран от topwar.ru, който се позовава на politobzor.net. Ако не издържим и се провалим, значи трябва или да влезем в състава на някаква друга държава, или в нас просто ще си изтриват обувките. А не дай Боже, да ни вкарат и във война, както направиха с Украйна“.

Дълги години Александър Лукашенко „се заглеждаше“, по неговите думи, в Европейския съюз и се опитваше да кокетничи ту с Брюксел, ту с Москва. Той говореше за „многовекторност“ в политиката на Беларус, въпреки че от Запада получаваше само санкции, и определения от типа „Лукашенко е последният диктатор в Европа“.  Докато в същото време РФ го заливаше с  максимално евтин руски газ, неограничен достъп до огромния руски пазар и братско икономическо сътрудничество.

Тоест, доста лукава бе политиката на Лукашенко по отношение на Москва. Но, изведнъж нещо се промени. Не е толкова трудно да се досетим какво точно се е променило. Белоруският „бащица“ май се уплаши.

И има защо. Могъщият натовски ботуш вече громоли в Литва и Полша, съвсем близо до границите на Беларус. НАТО и не мисли да спира похода си срещу Русия. А Беларус ще е като малка закуска за натовци.

Има и още нещо. Със сигурност, Владимир Путин в Минск е показал на Лукашенко разузнавателни данни, че Западът му готви съдбата на един друг любител на „многовекторната политика“, който сега живее в Ростов и се казва Виктор Янукович. Досещате се, че става дума за последния демократично избран президент на Украйна, който бе свален от САЩ след държавен преврат.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко досега не искаше да избере категорично страната на Москва, защото е свикнал да управлява еднолично. Харесваше му да се държи като цар. И това лъкатушене между великите сили го устройваше. Понеже в своето невежество си мислеше, че Западът не е сила на злото.

Но, събитията в Украйна го отрезвиха. Продължаващият поход на САЩ срещу Русия му показа, че ако не избере страна, ще бъде стъпкан между два валяка.

А и ако си говорим честно, държавата Беларус отдавна фалира. Общият външен дълг на страната за 2017 г. е почти 40 милиарда долара. И продължава да расте. Само за обслужване на този дълг отиват над 10% от брутния вътрешен продукт на републиката годишно. И Лукашенко не може да намали дълга, въпреки всички усилия.

Така че причините за „смирението“ на Лукашенко и признанието му, че републиката може да влезе в състава на „някаква държава“, са две. На първо място страхът, че Западът ще ликвидира него и неговото семейство. И втората причина, която го принуждава да влезе в състава на Руската федерация е фактът, че той не може да спре пълния крах на страната. От който е много вероятно да последват граждански вълнения. А те със сигурност ще бъдат използвани от САЩ, за да свалят и убият „последния диктатор в Европа“ – Лукашенко.

А ако републиката влезе в състава на РФ, този дълг веднага ще бъде изплатен. Може би на Лукашенко ще бъдат дадени лични гаранции за него и семейството му. А белорусите ще заживеят спокоен и обновен живот. Също както се случи в Крим.

Няма да се учудим, ако в скоро време освен Беларус, и другите малки държавици около Русия, започнат да се надпреварват кой по-напред да влезе в състава на Руската федерация.

Защото да хвърля мостове между хората и да ги прави свои приятели – в това Владимир Путин е ненадминат. Затова целият свят му е приятел.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “СЕНЗАЦИЯ от последните минути: Беларус ВЛИЗА в състава на ГОЛЯМА държава! Вижте КОЯ! Фактите ШОКИРАТ!

  1. Голямо търпение има тази Русия!Тактиката на изчакването! Близо 30 год. ги чака да се набеснеят всички,укротяваше и своите бесове,но нещата започват да се подреждат! Остави ги со кротце и со благо сами да се уверят в действителността,а тя се оказа ужасна! Едни като нас и Украйна изгоряха,други пиха бульон „Трезве“ като Унгария и още нещо! Голямо сърце има Путин!Има и интереси,но не го прави по краварски!Започват да се усещат гадУвИтИ!

  2. Дано всичко това е истина, а не Фейк! Много държави вече са наясно с „демократичността“ на кравария и осъзнават че съдбата на народите и историята им са в огромна опасност!!!

  3. Те може да се влеят в Русия, но причината фалит е желание на ЕС, представено, като действителност. Това за фалита на Беларус са мокри сънища на Запада, изразени в някой от хилядите им доклади, където не правят разлика между желано и действително. МАЗ, МТЗ, БЕЛАЗ-всяко от тези три Беларуски предприятия е в топ 10 в света в своя си отрасъл. Беларус произвежда повече тежкотоварна техника, отколкото европейска България пилета. Не агнета или телета, а пилета!!! Но, ако погледнем сметките за БВП на България и Беларус, нашия е малко по-малък. Обаче никой не може да посочи производството ни, което накрая, като ударим чертата а+б+ц да даде въпросния продукт, който ни се преписва! Всичко е бла-бла-бла на западните мошеници. Чудя се, как има още хора, които да вярват и на една дума дошла от Запад. 40 млрд. дълг! Защо? Ами да ни обезценят и девалвират още няколко пъти, ще станат трилиони. Като ни е толкова, акъла! Как може едно жилище, днес да струва 20 000 единици, а след месец някой да ти каже,че с тези 20 000 единици можеш да си купиш чувал картофи. Наистина ли сме толкова безмозъчни, че да се съгласяваме, дебелосерковците от Запад да ни казват, кое колко ни струва?!? И на всичко отгоре ги величаем, колко са велики и колко са напреднали. Напредна ли са, а не могат една крушка да си сменят. Защо? Защото могат да ти печатат хартийки, срещу които ти да се натискаш да отидеш да им смениш крушката, да им движиш напредъка…с една дума да им слугуваш, докато те се излежават и от време на време натискат „copy“. А, когато вземеш та спестиш, за да не се помислиш за някой от тях ти изтриват три нули. Докато това не го разбере всеки един от нас и не се откаже от ролята на слуга, ще живеем в мизерия, за да могат те да тънат в охолство. И всички около нас ще бъдат нещастни, озлобени и озверели!

  4. Е и ние ако бяхме го направили през 70 те години на миналият век ,сега нямаше да сме под англосаксонският либерално -фашистки ботуш . Още повече че сме и кръвно и духовно свързани с Русия ,но нашите управници още от освобождението на България от Турско робство са предатели и изменници .А ние Българският народ сме съучастници в тяхното избиране .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *