Сергей Станишев заядливо: БСП влезе в тези преговори, за да спасява Нинова!

България отблизо
Бих искал да видя правителство преди Коледа. И това е желание на толкова българи. Политиците, които преговарят разбират, че хората са на предела. Те избират политиците, за да намерят решение на проблема.
Това каза по БТВ лидерът на европейските социалисти Сергей Станишев.

Подходът на ПП е за публични преговори и това има своята логика след еднолично управление и загърбване на политиката. Положително е, но води до рискове.  Разговорите сега приличат като изложение на предизборните програми на партиите. Не е стигнато до редица компромиси. Голямата партия е избрала този модел, за да не бъдат изнудвани от по-малките партии. Лидерите на ПП бяха снимани на „Позитано“ в тъмни доби. Това не стои добре.

 

Партията победител се опитва да създава позитивна атмосфера. Реалността е, че ДБ, ИТН и БСП са загубили гласове и не малка част отива в новата сила.

 

Притеснен съм за подхода на БСП. Какво търси БСП в тези преговори – да се спаси Корнелия Нинова. Тя ще каже- нали ви вкарах във властта. Няма фрагментиране на БПС, а напускане на голям брой избиратели – близо 600 000. Има загуби в ядрото. Големият въпрос е не с какво влиза в тези преговори и в едно правителство, а с какво излиза. Не виждам ясен политически и управленски мандат да е даден на ръководството. Има само няколко червени линии, като едната е да не се приватизира ББР. БСП няма намерение да променя политическата линия. Къде са социалните червени линии. Чувам от Василев, че хора трудоспособни не трябва да получават социална помощ. Как така?! Ето на това трябва да скочи БСП.

 

Не е въпрос за лидера на партията. Трябва на тези преговори да заяви ясна социална алтернатива. Вчера г-н Василев каза по-конкретни неща, отколкото БСП. Г-жа Зайкова ни апострофира и иронизира. Има положителни неща-възстановява се нормалното отношение към коалициите. Има го във всяка демокрация квотното разпределение. Второ-важно е да има баланс и да не се прави политика само в една партия.

 

Ние станахме държава на ръчно управление на премиера Борисов. Случи се символична трагедия – беше убита поредна българска жена в международния ден срещу насилието над жени.  За тази година те станаха 16.  Нека българските политици да не се крият от Истанбулската конвенция като плашило. Нека българските политици да защитят българските жени от насилието. Не може да приемаме тази действителност за нормална.

Tagged

2 thoughts on “Сергей Станишев заядливо: БСП влезе в тези преговори, за да спасява Нинова!

  1. Стани е председател на ПЕС, но странно, не пропуска възможност да се опитва да дискредитира и да оронва престижа на председател на една от „неговите“ партии,при това избран пряко от членовете й!! Т.е. демонстрира, че не уважава както лидера на партия, така и на членовете й и на правото им на избор, нали!! Дали е инат, завист, панически опити да се задържи или високо самомнение, но с изцепките си все повече ми прилича на Боко

  2. Станишев е председател на ПЕС, но странно, не пропуска възможност да се опита да дискредитира и да орони престижа на председател на една от „неговите“ партии, при това избиран пряко от членовете й!! Т.е. демонстрира, че не уважава както лидера на партия, така и на членовете й и на правото им на избор, нали!! Дали е инат, завист, панически опити да се задържи или високо самомнение, но с изцепките си все повече ми прилича на Боко

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *