Сирийският народ отговори на Запада: Башар Асад удържа разгромна победа!

Свят

Досегашният сирийски президент Башар Асад бе преизбран за нов седемгодишен президентски мандат с 95,1 процента от гласовете на избирателите.

 

Това съобщи председателят на сирийския парламент Хамуд Сабах, цитиран от ТАСС.

Останалите двама кандидати на изборите, бившият министър Абдула Салум и Махмуд Мареи, представители на опозицията, получиха съответно 1,5 процента и 3,3 процента от гласовете на избирателите.

Избирателната активност бе много висока. От над 18-те милиона сирийци, имащи право на глас, са гласували над 14 милиона. С други думи, избирателната активност е 78 процента.

Изборите бяха произведени в почти цялата територия на Сирия, с изключение на съвсем малка част от територията, в която провеждането на избори крие заплаха за живота на гражданите от страна на самотни терористи. Избори се проведоха и в сирийските посолства в чужбина.

Това са вторите президентски избори в Сирия от началото на сирийския конфликт през 2011 г., който отне живота на над 388 хиляди души, убити от несъществуващата вече терористична групировка „Ислямска държава“.

Припомняме, че Западът искаше Башар Асад да се махне от властта като непрекъснато го обвиняваше, че убивал своя народ, без да споменава, че това се правеше с особена, перфидна жестокост от терористите на „Ислямска държава“.  Когато положението стана нетърпимо, Владимир Путин даде заповед на руски военен контингент да влезе в Сирия и да унищожи терористите. Това стана по покана на законния сирийски президент Башар Асад. Само за няколко месеца армията на терористите бе напълно унищожена. Затова сега Сирия живее в мир, а жалките остатъци самотни терористи се преследват с цялата строгост на закона.

И ако някой наистина знае кой е защитник на сирийския народ и кой негов убиец, това са хората, които живеят в Сирия. И точно те дадоха разгромен отговор на западните обвинения за своя президент и своята страна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *