Ситуацията е критична и невъобразима! Руските войски атакуват със значителни сили

Свят

Руските войски, които навлязоха в Авдеевка близо до Донецк, атакуват града „със значителни сили“, съобщи кметът Виталий Барабаш, описвайки ситуацията на места като „просто невъобразима“, предаде Франс прес.

Няколко дни по-рано той съобщи за „критична“ ситуация в някои райони, тъй като руската армия удвоява усилията си да завладее този град, превърнат от ВСУ в крепост.

„За съжаление противникът ни притиска от всички страни. Те атакуват със значителни сили“, каза Барабаш по телевизията.

По думите му калният терен не позволява на руските войски да използват бойните си машини, но ситуацията остава „много напрегната, много тежка“. „На някои направления е просто невъобразимо“, каза той.

Кметът заяви, че е преброил „50 масирани артилерийски обстрела“ и повече от 30 въздушни бомбардировки през последните 24 часа по посока на Авдеевка.

Преди два дни Барабаш съобщи за първите „улични боеве“ и изолирани сблъсъци с руски диверсионни и разузнавателни групи в града .

Каналът в Телеграм „ДийпСтейт“, който е близък до украинската армия и се следи от над 600 000 души, съобщи за „критична и хаотична“ ситуация в Авдеевка, където руските войски настъпват на някои места, а на други са изтласкани назад.

Според канала в „Телеграм“ –  „Рибар“, който е близък до руската армия и се следи от над 1о милиона души, силите на Москва напредват на север и изток от града, приближавайки се до снабдителните линии на украинските войски.

Руските сили обкръжиха Авдеевка и навлязоха в самия град, където украинските войници са се окопали на укрепени позиции. Това е една от горещите точки на фронта след неуспеха на украинската лятна контраофанзива, посочва АФП. (БТА)

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *