Скандално! Борисов закопа 1 милион лева в Малко Търново, вижте каква е далаверата!

България отблизо

Близо 1 млн. лв. са дадени за  по-голямата част от кв. „Шипка“ в Малко Търново, за да бъдат направени  улици, булеварди и нови градинки, похвали се Борисов пред журналисти, които помъкна чак да границата.

Според него целта е Малко Търново да се превърне в  привлекателно градче и да се  посрещат достойно всички  туристи, които харесват  Странджа.  Дали слънцето вчера печеше повече, или просто премиерът си говореше наизуст, не знаем. Но заяви, че  догодина Странджа ще се изравни по посещаемост с другите ни планини, а правителството ще помисли за по-добра инфраструктура за Родопите и Делиормана, пък в програмата  ще бъде включено и Малко Търново, където ще се привлекат туристи и млади хора.

Как една нова улица и градинка ще привлекат туристите, премиерът златен наш не обясни.

За негово сведение, никой от почитателите на Странджа не ходи в градчето, а само по планините и селата, самият град опустя отдавна, хората се изселиха, защото няма поминък, жителите са преобладаващо мургави. А гостите са предимно гранични полицаи, или неканени мигранти, минали тайно границата. И нито едните, нито другите се интересуват от люлки и катерушки. Градът буквално е пуст, но кметът е от ГЕРБ за пръв път от много години и трябва нещо да бъде усвоено там, за да се слави името МУ.

Дали новите улици няма да са близо до мотела на Валери Симеонов, или до втория му имот, който упорито се говори, че се строи под пълен секрет? Дали ще отидат точно за градинки и тротоари?

Местните отдавна говорят, че това е вилаетът на вицепремиера и най-вероятно ще се делнат едни суми и ще потънат в нечий джоб, а за пред хората ще се направи някой тротоар и пейки за десетина хиляди лева с труда на местния електорат. Все пак избори идат.

А фактът, че пътят до градчето е осеян с дупки и всички шосета в Странджа са като лунен пейзаж, явно няма значение. Има значение, ако се добереш дотам, да видиш една нова градинка.

Държава на абсурдите?

Или държава на големите кражби?

Защо се изсипва цял милион за тротоари и малко асфалт в градче, в което никой не ходи, освен преминаващите транзит през границата?

Само защото кметът е от ГЕРБ, или и защото Валери има там мотел?

Борисов каза, че защото природата била хубава.

Брей! Ти да видиш.

А някой вЕрва ли?

Ние – не!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *