Върху САЩ се СТОВАРИ ново СТРАХОВИТО възмездие! Ето какво СПОЛЕТЯ НЕОЧАКВАНО янките!

Свят

Заветната 1991 г., когато СССР се разпадна и предизвика небивала еуфория сред американските ястреби, отшумя като приказка.

Всъщност „кучетата на войната“ в САЩ, така и не разбраха, че тогава Москва сама сложи оръжието на земята и протегна ръка за мир и разбирателство с всички народи.

И понеже не разбраха тази елементарна истина, те се надпреварваха да се хвалят, как са победили могъщия СССР. И как за това е било нужно само… да харчат повече от Кремъл.

Но това безконтролно и почти астрономическо харчене, което имаше за цел да покаже колко хубаво живеят хората от колективния Запад в сравнение със социалистическата система, изправи страните от САЩ и Запада пред отдавна прогнозиран крах.

Най-напред държавният дълг на САЩ и страните от Западна Европа достигна космически размери, няколко пъти превишаващ брутния им вътрешен продукт. За щатите той вече официално е 21 трилиона долара, а неофициално – три пъти повече. Същото беше и с нафуканите европейски западняци.

Започнаха да дават фира и пенсионните системи на САЩ и Запада. Затова сега в Германия работят до 67 години. И пенсиите им вече са малки за техния стандарт на живот. Да не говорим, че ги получават само броени години.

Но най-силно пострадаха Съединените щати, като държава, която се нагърби с ролята на световен жандарм. И нейният годишен военен бюджет бе около 750 милиарда долара.

Всичко това не можеше да се размине просто ей така за САЩ. И затова първа рухна най-уязвимата част от малкото останали социални услуги – пенсионната система.

Money.bg съобщава, че в бюджета на „тази велика страна“, липсват 5 трилиона долара от парите за пенсии. А това е сума почти равна на брутния вътрешен продукт на третата най-голяма икономика в света – Япония.

Пенсионните фондове са изправени пред фалит. Правителството не може да увеличава повече данъците. И единствената възможност, която остава е…намаляване на пенсиите.

И тази възможност става все по-реална, според money.bg, защото в Кентъки има само 16% от средствата, необходими за изплащане на пенсии. В Чикаго са едва 30% от нужните. В Ню Джърси пък имат толкова малко средства, че бюджетът ще остане без пари за пенсии само след няколко години.

Общо в цялата страна, пенсионните фондове имат около половината от средствата нужни за изплащане на пенсиите. Което означава, че пенсиите ще стават все по-малки. Докато накрая пресъхнат съвсем.

Къде отидоха парите за пенсии в САЩ?

Ами всеки може да се досети от раз, че пенсиите на обикновените хора, които са работили десетки години за „тази велика страна“, са изядени от военните. Чиито годишен бюджет, повтаряме, е 750 милиарда долара.

Именно затова Доналд Тръмп, още по време на предизборната си кампания и веднага щом дойде на власт, та до преди няколко месеца, непрекъснато повтаряше, че НАТО е остаряла организация. И че САЩ трябва незабавно да излязат от нея. Че стотиците военни бази по цял свят трябва да се закриват. Че страните от ЕС трябва да си плащат за това, че САЩ ги пазели от „руската заплаха“. И други тем подобни.

Тези изявления на Тръмп съвсем не бяха просто приказки на шоумен, който си вдига рейтинга сред обществото. Те отразяват жестокият икономически спад, който намалява заплатите и оставя без пенсии обикновените хора в САЩ.

Дори избухналата през 2008 г. световна икономическа криза започна от Щатите, понеже долара все повече девалвираше и тласкаше янките към дъното.

Неистовите усилия на щатските „кучета на войната“ да обградят Русия с военни бази, оръжия от всякакъв вид и ракети с ядрени бойни глави, също допринесоха за рухването на американската икономика.

И сега се вижда, че усилията на „бизнесмена“ Тръмп да спаси, каквото може от САЩ, май няма да се увенчаят с някакъв голям успех. Именно затова янките започнаха жестока санкционна политика срещу Русия.

Защото разбират много добре, че ако сега не съкрушат РФ, то след няколко години вече ще трябва да играят втора, че и трета цигулка. И от властелини на света, да се превърнат в момчета за всичко на Русия и Китай.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Върху САЩ се СТОВАРИ ново СТРАХОВИТО възмездие! Ето какво СПОЛЕТЯ НЕОЧАКВАНО янките!

  1. Ценностната система на капитализма е обречена. Тя се базира на непрекъснато растящ потребителски процес, превръщайки хората от творци, в консуматори. Такава паразитна социална диалектика обрича не само човечеството на гибел, но и планетата ни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *