Скандалът се разраства! Депутати направиха жива верига, искат сметка на управляващите. КОЙ подписа заповедта за разрушаване на паметника?

България отблизо
С жива верига пред трибуната на Народното събрание депутатите от „Възраждане“ се обявиха срещу „беззаконието“ и промените в Конституцията. Костадин Костадинов подкани „всички свободно мислещи граждани в залата“ да направят същото. Росен Желязков се зачуди какво се случва: „Някой ще обясни ли какво е това? Хепънинг? Хор?“. Желязков даде 15-минутна почивка и свика председателски съвет, за да може работата на депутатите да продължи.

“Последните дни и седмици беззаконието започна да намира все по-голяма институционална форма. Това беззаконие се маскира като конституционно мнозинство. За т.нар. конституционно мнозинство на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС не важат законите. То само решава кои наредби ще важат и кои не. Законите важат за всички нас, българските граждани, опозицията, но не и за конституционното мнозинство”, заяви от трибуната Костадин Костадинов от “Възраждане”.

 

Той подкани “всеки представител на свободно мислещите граждани” да излезе отпред, за да покаже “че ние няма да допуснем никога повече беззаконието и тоталитаризмът да управляват страната ни”.

 

ИТН също излязоха отпред заради “абсолютната бруталност, която се извършва с Конституцията”.

 

“Заради комплексите на Христо Иванов, ГЕРБ и ДПС му тръгвате по акъла”, обяви Тошко Йорданов от трибуната.

 

Гуцанов от БСП обясни защо левицата иска изслушване на двама министри в пленарна зала.

 

“За да стане ясно кой е дал разрешение за този брутален акт, на който сме свидетели в центъра на София и парламентът да се произнесе по това, което се случва в държавата през последните 48 часа. Не може 300 полицаи да пазят, все едно има ядрен обект и никой да не може да се доближи до паметника и по този брутален начин да се извършват вандалски действия. Моля да го припознаете и да бъдат изслушани културния и регионалния министър в залата”, заяви Гуцанов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *