Скандал в НС: Деян Николов и Искрен Митев се хванаха за гушите, намесиха и майките си

България отблизо
Напълно очаквано в предизборно говорене се превръща дебатът в пленарна зала по внесения от опозицията вот на недоверие заради така наречените териториални планове. В сериозен сблъсък се превърна изказване на депутата Искрен Митев от ПП-ДБ. 

За изтегляне на териториалните планове, излизане на България от Зелената сделка, спиране на плащанията, премахване на санкциите срещу Русия, възобновяване на проекта за АЕЦ “Белене” заговори от трибуната на парламента депутатът от “Възраждане” и кандидат-кмет на София Деян Николов.

 

Думите му предизвикаха остра реакция от страна на Искрен Митев.

 

За възобновяване на проекта за АЕЦ “Белене”, надявам се да не сте успели да продадете реакторите. Дано не сте се скрили, защото гражданите ще се радват да видят как се изправяте пред съда.

 

“Лъжци! Измамници! Не са ли ТЕЦ-овете на загуба? Кой ще плаща заплатите на тея хора, които вие лъжете?”, ядоса се Митев, който допълни, че “пушекът на ТЕЦ-овете е черен като черните сърца на “Възраждане”.

 

“Да сте жив и здрав, господин Митев. Това ще е последното ви Народно събрание. Да си бяхте подали оставката”, отговори Николов.

 

“Господин Николов, от 15 годишен работя и всеки, който ме познава, може да го гарантира. Не знам дали сте професионален политик. Майка ви е минала през всички партии, когато е била част от “Воля”. Вие сте принадлежен към ЕС, защото партията ви се финансира от европейски пари. Това е фалшив вот на недоверие и вие сте патерици на ГЕРБ”, отговори остро Искрен Митев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *