Скандал в правителството. Борисов прати Ревизоро да пие мента, глог и валериан

България отблизо
Размяна на реплики между премиера Борисов и министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Причината – багерите край Седемте рилски езера, които нажежиха страстите за пореден път.

„Седнете на билков чай, мента, глог и валериан. Пари сме дали дали да стане хубаво. Опитай и така, не трябва да губим парите“, каза Борисов и призова за по-ясна комуникация с екоактивистите.

 

Всичко това се случи по време на заседание в Министерския съвет.

 

Ревизоро бе категоричен – проектът ще бъде замразен. Еко министърът заяви, че хората след него, ако решат, могат да се захванат. Той обаче не вижда нищо нередно в дейностите край езерата.

 

Вчера премиера Бойко Борисов нареди спиране на дейностите. Разпоредена е и проверка.

 

Проектът е за спасяване на езерата от ерозия, която е обхванала почвата заради засиления туристически поток. Бил е предложен за обществено обсъждане още миналата година. Финансирането му не е никак малко. Става дума за договор на стойност 2 535 644 лв. без ДДС. Фирмата-изпълнител е “Юнайтед пропърти груп”. Фирмата печели проекта в началото на 2019 г. Собственик на дружеството е Христо Янков, показа справка в Търговския регистър.

 

Ревизоро обаче беше категоричен – нужда от такива пътеки има, за да се защити природата. Той коментира, че в обществото постоянно има разнопосочни позиции: Когато не се прави нещо, защо не се прави, а когато в крайна сметка проблемът се решава има недоволство.

 

Премиерът отсече – грозно е. Такава бе позицията и на вицепремиера Томислав Дончев вчера.

 

„Лично аз ще се радвам да ги спрем и след година да кажете, защо нямаме пътеки“, заяви Димитров и каза, че ще замрази и по-достойните да го направят след него. „Направете нещо защо го правите. Вие вчера приехте ангажимент за нова дига, а знам какво ми се случи за Алепу“, заяви Димитров и уточни, че Борисов първо разрешава, а след това се отказва.

Ето думите му и за Алепу ТУК

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *