Скандал! ИТН: Току-що видяхме доклад на ДАНС – зам.-министър от ППДБ е свалил на флашка кодовете за машините

България отблизо

Зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнов е свалил кодовете за машините на флашка. Това е записано от камери и фигурира в доклад на ДАНС.

За това алармира пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов.

„На извънреден председателски съвет преди малко председателят на парламента ни прочете този доклад. Зам.-министърът е заснет от камерите как сваля кодовете на машините на флашка. Това е нарушение на закона“, каза още той. На председателския съвет са участвали представители на всички парламентари групи без ПП – ДБ.

По думите му този зам.-министър всеки момент трябва да бъде арестуван.

„Софтуерът се контролира с два кода. В момента ПП – ДБ имат и двата кода и могат да манипулират софтуера“, предупреди Йорданов.

„За арест са Кирил Петков и Асен Василев, които най-вероятно са знаели за това нещо и са правили същото, когато бяха министри“, отсече председателят на парламентарната група на ИТН.

 

„ПП-ДБ фалшифицират изборите, крадат машини. Има запис от охранителни камери. Има доклад на ДАНС, изпратен до Народното събрание, президента и Министерския съвет“, повтори Йорданов.

ИТН настояват да се отмени машинното гласуване и искат външния министър Мария Габриел да дойде в парламента.

„Софтуерът се манипулира с 2 кода и този зам.-министър има и двата кода и може да се манипулира машинният вот“, каза Тошко Йорданов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *