Скандал: Премиерът на Македония Зоран Заев казал, че му идва да ни покаже среден пръст!

България отблизо

Премиерът на РС Македония Зоран Заев казал, във връзка с трудните преговори с България за членство в ЕС, че му идвало да ни покаже среден пръст. А шефът на тяхната информационна агенция допълнил че българските жени струват два чорапогащника.

Това потвърди вицепремиерът Екатерина Захариева, цитирана от Блиц.бг.

„Наистина само това остана“, каза Захариева за думите на премиера на Македония Зоран Заев, че му идва да ни покаже среден пръст.

„Всичко се знае. Миналата година направихме протокол, който бе подписан и двете страни. Сигнализирали сме стотици пъти. За коридор 8, за българския бизнес, че министерството им 3 години не отговорят на писмото за обща работа в областта на културата и спорта. Че едностранно прекратиха работата на историческата комисия. Събрали сме ги всички.

Български сексизъм няма място в ЕС. А това идва от шефа на тяхната информационна агенция. Че българските жени струват два чорапогащника. Това дори не искам да го споменавам.

И вчера реагираха. Не съм чула някой българин да обиди македонските мъже и жени. Заради това не може да им кажем „да“. Защото 30 години ти толерираш тази политика“, каза още външния министър.

„Аз не се обиждам лично. Били сме татаро-монголци. Че не е истина, не е. Но си е дискриминация към татарите. Съветник на македонското министерство на отбраната предложи репатрирането на граждани в България. Това не се е случвало от Сталин насам. А той е с български паспорт“, допълни тя.

„Ние продължаваме да подкрепяме разширяването на ЕС в Западните балкани. Ние искаме да имаме добри съседи. Но никога не е била подкрепата ни безусловна“, каза още Захариева.

Да припомним ли на македонския елит, че те не си позволиха такива волности спрямо Гърция, защото тогава щяха да гледат завинаги ЕС през крив макарон. А спрямо България може всичко. Понеже ние сме добрички. Понеже първи признахме Македония като държава. Понеже винаги сме искали добри взаимоотношения. Понеже не обръщахме достатъчно внимание на яростната антибългарска пропаганда, която се води от много години.

Но…баста! Няма да търпим такива непростими изцепки от страна на няколко самозабравили се македонски чиновници.

По отношение на пандемията Екатерина Захариева  каза, че наистина са шокиращи кадрите от болницата в Пловдив. И, че министърът на здравеопазването ще направи проверка. Но навсякъде в Европа има недостиг на персонал“, коментира вицепремиерът Екатерина по Нова телевизия.

„В момента в ЕС пет-шест държави са в локдаун и в някои от тях не падат заразените. Но най-важното при всички мерки е спазването им. Абсолютно всичко възможно се прави. На работните места се изолират хора. При нас в министерството имаше такива хора и при контактите нямаше заразени. Трябва да ограничим личните си контакти“, допълни тя.

„Разбира се, че трябва да се разчита на самосъзнанието на хората. Дори всичко да затворим, няма как на всяка къща да има полицай или служител на РЗИ“, каза още тя. „Всяка година само здравната система получава повече средства. И липсата на средства не може да бъде извинение“, каза още вицепремиерът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *