Недопустима намеса: Меркел заповядва на България да се съгласи с Македония!

Свят

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел напомни на премиерите на България и Северна Македония – Бойко Борисов и Зоран Заев, че трябва да намерят начин да постигнат съгласие между двете държави, предава скопската електронна медия A1 On, цитирана от Агенция „Фокус“.

Правителствата се договориха за зелена програма и целта е да допринесе за опазването на климата, това е ключов въпрос за развитието на шестте държави от Западните Балкани. Много съм доволна да поканя всички вас в Берлин следващото лято, за да възнаградя всичко, постигнато в този процес“, каза Меркел на пресконференция след срещата на върха за Западните Балкани, която се проведе в София като част от Берлинския процес.

Берлинският процес винаги е бил свързан с помиряването за недоразуменията и наследството от миналото и ние се надяваме, че този процес ще помогне. Това, което трябва да кажа, е, че трябва да постигнете съгласие. Не забравяйте това, защото е много важно“, каза Меркел в края на изявлението си.

Германският канцлер Ангела Меркел приветства конференцията на тема Западни Балкани в София, организирана като част от Берлинския процес, като отправи обнадеждаващи думи към министър-председателите на Северна Македония и България Зоран Заев и Бойко Борисов, отбелязва и скопският „Фокус“.

Добре е, че показахте, че в такъв период може да се проведе конференция. Приветстваме постигнатия от вас напредък. Надяваме се, че този процес ще продължи. Конференцията даде възможност на хората да се срещнат и се радвам, че включвате ученици и училища за напредък на сътрудничеството в областта на науката, защото това е най-добрият начин за насърчаване на научните изследвания и развитието. Това ще подобри ситуацията в нашите страни“, цитира изданието думите на канцлера на ФРГ.

Tagged

1 thought on “Недопустима намеса: Меркел заповядва на България да се съгласи с Македония!

  1. Не виждам къде точно е казано ,(, или се подразбира) , че България трябва да направи компромис !?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *