Скот Ритър даде кардинален съвет на украинците! Няма да повярвате

Свят

Искрено се надявам, че украинците, когато всичко това свърши, ще заведат дело в Международния наказателен съд. Трябва да съдят Марк Мили, председател на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ, за това, че предприе контранастъпление. Това заяви бившият офицер от американското военно разузнаване Скот Ритър, цитиран от чуждестранни медии.

 

В ефира на канала Judging Freedom, Ритър посочи престъпността и безразсъдството на решението, според което украинските военнослужещи са изпратени да щурмуват руските отбранителни линии с непознати за тях оръжия и без въздушна подкрепа, което си е реално убийство.

Бившият офицер от разузнаването подчерта, че в американската армия, преди да изпратят военните на местата на служба, те се обучават шест месеца, докато украинците, които са били мобилизирани през март тази година, след двуседмично обучение, и са били изпратени за още един месец за обучение в Германия.

В резултат на това украинските новобранци са напълно некомпетентни и изобщо не знаят какво да правят в битка.

Ритър добави, че ако такава офанзива бъде извършена от американската армия и по време на нея бойците претърпят загуби, сравними с въоръжените сили на Украйна, началникът на американския генерален щаб генерал Марк Мили ще се озове в съда, където ще да бъде осъден за престъпна небрежност, извършена при организиране на обучението на военнослужещи.

Американският военен експерт също така отбеляза, че западните оръжия, доставени на украинската армия, не само не укрепват възможностите на въоръжените сили на Украйна по време на настъпателни операции, но напротив, отслабват техния потенциал. Това се дължи на неправилното използване на западна военна техника от украинците, което се случи поради факта, че военнослужещите от въоръжените сили на Украйна просто не знаят как да я използват.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *