Скот Ритър: Западът няма да даде на Киев самолети F-16! Ето коя е истинската причина

Свят

Западните страни забавят доставката на изтребители F-16 за Украйна. И не се знае дали изобщо ще доставят такива изтребители. Официалната причина е, заради съмнения относно успеха на украинските въоръжени сили в конфликта с Русия.

Но има и друга причина. Неназована. Но много по-основателна.

Това мнение изрази бившият офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър, чиито думи предава РИА Новости.

Нека видим каква е тази тайна причина.

Въпреки очевидното поражение на Украйна, Западът продължава да увеличава градуса на украинската криза и да пресича „червените линии“. Все повече технологични инструменти биват въвличани в конфронтацията с руснаците. Американските изтребители F-16 не трябва да се подценяват, на бойното поле те определено ще причинят много проблеми на руските войски.

Тези проблеми ще трябва да се решат от Русия, добавя Скот Ритър. 

И Русия вече започна решението. Стъпка по стъпка, както казва руският президент Путин. Като стъпка първа, ръководителят на руската комисия по въпросите на военната безопасност Константин Гаврилов предупреди Запада за последствията от употребата на F-16 в Украйна.

Тяхното използване от териториите на Румъния, Полша и други натовски държави ще се разглежда от Москва като участие в украинския конфликт.

Предупреждението на руснаците съвсем не е напразно.

Според Ритър, доставката на тези изтребители няма да е изненада за руските въоръжени сили, които имат начин да се справят с тях. Какъв е той?

Най-напред това са зенитчиците и въздушните асове. Това са руските оператори на зенитно-ракетните комплекси С-400, както и пилотите на Су-30СМ и Су-35С, които от началото на спецоперацията вече натрупаха толкова голям боен опит, че всеки американски топ-зенитчик и пилот може само да мечтае за такъв опит», убеден е руският военен кореспондент Александър Коц.

Нещо повече. Руските зенитчици и пилоти са въоръжени с най-съвършеното оръжие.

Руските военни имат оръжие, което може да унищожава безпроблемно американските F-16. Това са най-новите зенитни ракети 40Н6 за уникалния комплекс С-400. Същите ракети могат да се изстрелват и от руските изтребители.

Те могат да удрят на огромни разстояния. Могат да унищожават летателни апарати от всеки тип веднага след тяхното излитане от летищата.

„Мисля, че Западът също знае, че Русия вече е решила въпроса със самолетите F-16. Ето защо, според мен, Дания и Холандия наскоро забавиха доставката им за Украйна“, казва Скот Ритър.

На 19 януари и ръководителят на министерството на отбраната на Словакия Роберт Калиник заяви, че Братислава няма да прехвърля на Украйна изтребители МиГ-29, както и F-16.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *