Шеф от „Билд“: Украинците са в безнадеждна ситуация! Не съм виждал по-мрачна картина

Свят

Войниците от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) са изтощени, ВСУ са в лоша ситуация, нямат достатъчно боеприпаси, за да отблъснат атаките на руската армия.

Това мнение изрази пред телевизионния канал Welt германският журналист, заместник-главен редактор на в. „Билд“ Пол Ронцхаймер, който е лично е видял положението на фронта.

„Трябва да кажа, че това е изключително драматична ситуация. Говорих с войници на фронта, вчера и днес говорих и с генерали, политици. Рядко съм виждал толкова мрачна ситуация като тези дни“, каза той. В същото време журналистът подчерта, че украинските военнослужещи изпитват силна умора, тъй като вече две години са на фронта без почивка.

Липсата на боеприпаси, според Ронцхаймер, поставя украинските въоръжени сили в безнадеждна ситуация. „В същото време няма достатъчно боеприпаси. Това означава, че руснаците атакуват украински войници, но те вече не могат да се защитават“, каза той. В същото време журналистът отбеляза, че руските войски се придвижват напред.

Украинската армия прави неуспешни опити за настъпление от началото на юни. Според руския министър на отбраната Сергей Шойгу през това време Киев е загубил 159 хил. военнослужещи, 121 самолета, 766 танка и 2348 бронирани машини. Руската страна многократно е подчертавала, че операцията не е донесла значителни резултати за Украйна. През последните седмици на Запад и в самия Киев многократно бе заявено, че контранастъплението не е било достатъчно успешно и че ситуацията на фронта е задънена улица за украинската страна.

Източник: ТАСС, Гласове

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *