Скот Ритър: НАТО се разпада, а ето какво правят руснаците всеки ден

Свят

Докато потокът от доброволци в Русия не свършва, в западните страни никой не иска да се бие на фронта. Това заяви пенсионираният морски пехотинец, офицер от разузнаването и американски военен анализатор Скот Ритър в интервю за интернет блога Dialogue Works.

„Руснаците знаят, че това е справедлива война. Руснаците пазят своите. Тази война се води заради осемгодишното клане, извършвано от украински националисти срещу руското население. Тази война се води, защото Западът използва Украйна като марионетна държава, за да подкопае и унищожи Русия. Руснаците много добре знаят защо воюват. Ето защо те имат 1500 доброволци, които отиват на фронта всеки ден“, каза анализаторът.

„В Америка има недостиг на новобранци, трябваше да съкратят 24 хиляди свободни места в армията поради липса на хора. Те се свиват, защото никой не иска да се бие за Америка. Британската армия намалява, французите напускат, НАТО се разпада. Никой не иска да воюва за Запада“, обобщава Ритър.

„Украйна остана без мъже, хората бягат. Трябва да хващат хора на улицата и да ги бият по главите, за да воюват. В Русия няма нужда от това. Така че не казвайте, че това е глупава война за руснаците. Те се борят за своето съществуване“, добавя Скот Ритър.

 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *