Скот Ритър: На бойното поле предимство има само Русия!

Свят

Смелостта, мощните руски оръжия и добрата организация на битките ще даде предимство на Русия в продължаващия конфликт, това заяви офицерът от морската пехота на САЩ Скот Ритър в интервю за подкаста Judging Freedom.

 

Обещаните от Запада бойни машини на пехотата Bradley и Marder първо трябва да бъдат извадени от складовете и подготвени за изпращане, както и трябва да е налице обучение на въоръжените сили за използването им, което ще отнеме много време, подчерта военният.

Скот Ритър, офицер от морската пехота на САЩ: За военните е важно, че когато оръжията са добри, мобилността се увеличава значително в сравнение със западните военни системи, които бързо се повреждат и трудно се поправят. Всеки, който може да се възползва от повишената  мобилност на оръжията, ще има предимство. Сега това ще бъде Русия и само тя.

Украйна изчерпа запасите си от танкове и друга бронирана техника. Затова украинският Генщаб каза, че има нужда от 300 танка, 500 бойни машини на пехотата, тъй като той е загубил всичко, тази техника му трябва, за да възстанови боеспособността. Сега украинците се движат с тежка, но повредена военна техника, буквално с подсилени пикапи и техника, която не се знае кога ще спре и кога ще може да се поправи, така превозват войниците.

В условията на многостепенен съвременен въоръжен конфликт такива машини имат ниски нива на оцеляване.

Накратко, ако Русия премине в настъпление, както очакваме, и постави на въоръжение хиляди танкове и бронирани машини, тогава новите и иновативни оръжия, които тя притежава, значително ще и помогнат, завършва експертът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *