„С Русия в сърцето“: Малинов и Митрофанова обещаха победа от събора на русофилите в Калофер

България отблизо

Днес в Калофер Национално движение „Русофили“, ръководено от лидера на движението Николай Малинов, организира първи международен русофилски събор. Съорганизатор бе учреденото през март т.г. в Москва Международно движение на русофилите (МДР).

Съборът протече под наслов „С Русия в сърцето“, предаде БГНЕС.

За нас е голяма чест и радост да бъдем днес тук, заедно с вас. Както каза Николай Малинов днес, в тези дни не е лесно да бъдеш просто русофил, а активен русофил. За това се изисква гражданско мъжество и ние много ценим тази подкрепа, ценим вашата гражданска позиция и винаги сме с вас.

Това заяви в началото на словото си, руският посланик Елеонора Митрофанова на първия международен събор на русофилите, който се проведе днес в Калофер, уточнява репортерът на БГНЕС.

Бих искал да предам послание от нашия министър (Сергей Лавров – ред.) и позволете ми да го прочета. „Сърдечно приветствам участниците в 18-ия национален и Първи международен събор на приятелите на Русия. Преди много години българското движение Русофили положи основата на забележителна традиция – годишни събори на граждани, които бидейки истински патриоти на своята Родина, държат на многовековните традиции на дружбата, свързващи нашите братски народи. Не може да не ни радва, че към инициативата на българските приятели се включиха съмишленици от най-различни ъгълчета на планетата. През март тази година в Москва се проведе учредителния конгрес на международното движение „Русофили“, в който участваха представители на 42 страни от Европа, Азия, Африка и Америка. С удовлетворение констатирам, че въпреки младата си възраст международното движение „Русофили“ започва да реализира интересни начинания, включително мероприятия в подкрепа на фундаменталните принципи на международното право, преди всичко Устава на ООН. Разчитам, че срещи, подобни на днешната, ще се провеждат редовно. Това ще позволи на неравнодушните граждани на много държави, на нашите съотечественици да обединят усилия в защита на руското хуманитарно присъствие на международната арена“.

Позволете ми от мое име и от екипа на нашето посолство да се присъединя към тези пожелания и да ви пожелая всичко най-хубаво и издръжливост на духа. Убедена съм, че ще победим и всичко ще бъде иначе, заяви Митрофанова.

Управляващият политически елит в България се опитва злонамерено и агресивно да сблъска две части от нашия народ като разрушава символи, паметници, история и вековна обич към Русия. Така се обърна към събралите се русофили в Калофер Николай Малинов.

Така както световни сили искат Русия без Русия, така и български продажни сили помагат да остане България без България. Ние българските русофили сме съществена част от гаранцията, че това няма да се случи. Ние държим нишката на историята затова сме честни с миналото и уверени в бъдещето, готвят ни въвличане на България във война с Русия, готвят ни българския майдан, готвят ни диктатура, но ние ще издържим на изпитанието на времето, защото колкото и да е силно злото тактически, доброто винаги ще победи стратегически, заявява Малинов.

Изпитвайки гордост, че българското русофилство е инициатор за създаване и организиране на международното русофилско движение, ние заедно с нашите сестри и братя русофили от други страни, се обръщаме към Международната общественост със следните думи: нашето движение е отговор силен и категоричен на разделението в света, съпротива срещу стремежа на Световната доминация, упование и защита на многополярността и традиционните ценности. Нашето движение е нова площадка за световен диалог, нашето движение е войник на доброто, на справедливостта, на взаимното уважение между народите, на защитата на националните идентичности по света, на всяко национално достойнство. Ние русофилите ще сеем доброто, разумното и вечното, ние русофилите убедени в нашето международно движение, призоваваме да бъдат разрушени фобиите, да бъде обезсилена алчността, да бъде победен болният стремеж към господство, не на света на взаимните унижения, не на света на санкциите, това казваме ние русофилите и го казваме ясно, гордо и смело. С Русия в сърцето към един по-добър, човечен и по-успешен свят“, заяви Малинов.

Няма да си позволявам да правя нормалния отчет по различните направления на дейност, които всички много добре знаете, защото вие сте нашия актив, но съумяхме да запазим 258 кабинета в детските градини и това костваше страшно много усилия на нашето направление, съумяхме въпреки тежките условия, направления памет се преориентира към издаване на книги и издадохме четири книги през миналата година, тъй като виждате той и ген. Шивиков много добре каза за сериозната битка, която предстои във връзка с Паметника на съветската армия и направлението се концентрира в тази дейност. Всички други направления успяха да се запазят и фестивалите и конкурсите и концертите, изложбите, в тези нелесни времена мисля, че и това не е никак малко. В края на краищата по делата им ще ги познаете, заяви Николай Малинов. Ние сигурно не сме много громки, не сме много силни, не се чуваме много често и навсякъде, но правим всичко възможно за да може нашата кауза и нашите интереси да поникнат от земята като жълъди. Пошегувах се наскоро с мои съратници, които казват: Николай защо продължаваш толкова умерена линия да провеждаш? Преди малко в обръщението Ви написах, че ние не бива да се поддаваме на провокацията за български майдан в България, това, което ние правим с нашите деца, с нашите внуци, със собствените си организации са тези жълъди, които ще поникнат, които ще дадат сянката, които ще дадат спокойствието, защото място под слънцето има за всички, но под сянката не, както се пошегува един наш активист. Това е сянката на нашите традиционни ценности, това ще бъде на основата на запазването на кирилицата, на православието, на славянството и борбата за оцеляването на България в този многополюсен свят. Много е важно всеки един от вас особено местните ръководители да разбира в кои битки да влиза и в кои да не влиза, битките, в които между ръжена и задните части побеждава винаги ръженът е добре да запазите своя личен състав, да запазите хората си, идват тежки времена искам да ви го кажа, но ние много добре знаем, че нашите дела са правилни и победата ще е наша, заяви още Малинов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *