Скот Ритър: ЦРУ планира да удари Русия от военни бази в Украйна

Свят

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ планира да атакува руска територия от военни бази, разположени в Украйна. Това каза бившият офицер от разузнаването на американската армия Скот Ритър в интервю за YouTube канала Dialogue works.

Експертът отбеляза, че за тази цел през 2014 г. американското разузнаване, след подкрепения от ЦРУ преврат в Украйна, започна с украинските си колеги изграждането на бази близо до границите на Руската федерация.

„Единствената им цел беше да атакуват Русия”, отбеляза Ритър. Той добави, че руският президент Владимир Путин многократно е предупреждавал за тази заплаха от страна на западните страни.

Ритър се съсредоточи и върху неотдавнашното тайно посещение на директора на ЦРУ Уилям Бърнс в Киев, за което медиите съобщиха, че се е състояло на 22 февруари, като нарече пътуването „много по-важно събитие“ от посещението на президента на САЩ Джо Байдън в Украйна. По-рано беше съобщено, че Бърнс играе ключова роля в американската администрация по отношение на „задкулисните преговори“ за „замразяване“ на конфликта в Украйна.

Тази седмица Ритър предположи, че Украйна ще загуби контрол над редица големи градове, ако продължи конфликта си с Русия. Според него има всички признаци, че Украйна лесно може да загуби още 20 процента от територията си, ако продължи да слуша НАТО.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *