Слави разкри какво иска най-много и кои са хората, които му помагат смело и самоотвержено!

България отблизо

Усмихвам се, защото отдавна не съм сядал на този стол. Това каза в началото на живото предаване по 7/8 ТВ, в което зрители ще имат възможност да задават своите въпроси, лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. 

„Отскоро съм в политическото пространство, но нещата, които ми се случиха напоследък… Имам чувството, че отдавна съм в това политическо пространство. Голяма част от тези неща бяха силни в негативен план.

Въпреки тази тиня не съм променил мнението си, че демокрацията, ЕС и НАТО са най-добрия вариант, за да можем да съществуваме нормално“, каза в началото Трифонов, който отдавна не се е появявал в публичното пространство.

Той се изкуши отново да влезе в ролята си на водещ и зададе няколко въпроса на бившата шефка на парламента Ива Митева.

„Чувството да си председател на парламента е отговорност. Тъй като съм работила дълги години в парламента, исках да успея да покажа всичко, което съм научила и опита, който имам, да го приложа в НС, за да може то да изглежда и работи както трябва

Станах известна, защото добре прилагах Конституцията и правилника. Никога не ме е било страх“, призна тя.

„Някои хора се надценяват и искат да стават министър-председатели, министри на финансите… А ти как се подценяваш. Какво като не си завършил Харвард. Бил си пък в Лондон”, обърна се Трифонов към Любомир Каримански, който бе шеф на бюджетната комисия в предишния парламент, който реши да прояви скромност във връзка със поста, който е заемал.

На въпрос къде се е скрил и защо вместо него отговаря Тошко Йорданов, той заяви, че мисли, че играта е отборна. „Аз не разбирам от всичко, но разбирам от това да подредя и да направя екип, смятам, че не съм човекът, който трябва да се изявява по всяко нещо.

Дръпнал съм се малко назад, за да има възможност други хора да се изявяват. Тошко Йорданов е с мен от 28 години. Той е отговорен, смел и лоялен. И много умен. Малко е хард, но изпълва със съдържание представата ми един човек да се бори и да налага общата ни теза. Той не е, за да става симпатичен”, подчерта Трифонов.

„Йорданов прави това, което трябва и носи отговорност. Ние нямахме възможност да направим това, което смятахме да направим. На базата на направеното дотук имаме ясна позиция.

Вие като се качвате на самолет, преди да се качите, искате ли автобиографията на пилота? Вие се качвате и инстинктивно смятате, че  летите с такава компания, че смятате че пилота ще ви закара жив и здрав.

Както се доверявате на пилота, така се доверете и на мен. Аз не се страхувам от отговорност. Дали давам или не давам интервюта, независимо от поста си, вие сте ми се доверили, доверете се докрай”, коментира още Трифонов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *