Слави Трифонов се закани: Ще разпусна НСО! Няма да има патриции, като дойда на власт!

България отблизо
Знаете ли какво е преторианска гвардия? Сигурно знаете, но за всеки случай ще ви кажа. Преторианците са били специалната гвардия, която е охранявала римските императори и е единствената военна организация, която е имала право да присъства в Рим.

Ние сме като Рим.
Министър-председателят е като император. Политиците са като римските сенатори. А НСО е тяхната преторианска гвардия. Написа в социалната мрежа Слави Трифонов.

Не знам защо, вместо да съм горд от това сравнение, всъщност ме е срам. В неделя, за пореден път, НСО предизвика катастрофа, движейки се по българските пътища все едно охраняват Пабло Ескобар, а не Цвета Караянчева.

НСО изпреварва на забранен участък, без видимост, и засича насрещно движещата се кола, управлявана от една обикновена 31- годишна българка, която е спазвала закона. Вследствие на това, колата на жената излиза в канавката, завърта се и двата автомобила се удрят. За последните девет години има поне шест известни инцидента с коли на НСО.

Добре бе, от кого охраняват НСО българските политици?! Как може премиерът на Холандия Марк Рюте да ходи на работа с колело? Къде спи холандското НСО?! Това е един от многото абсурди в българската политическа система.

И за да затвърдя сравнението с Римската империя, в която един сенатор Марк Порций Катон-Стари винаги е завършвал речите си с репликата “Картаген трябва да бъде разрушен!”, аз ще кажа: “НСО трябва да бъде закрито!”.

И хипотетично, някога, ако имам тази възможност, точно това и ще направя. А в интерес на историческата истина Картаген наистина е бил разрушен.

Страхотно изказване!

Много силен пост!

С една дребна подробност.

Защо и Слави ходи с охрана?

Tagged

1 thought on “Слави Трифонов се закани: Ще разпусна НСО! Няма да има патриции, като дойда на власт!

  1. Е този чалгар ще спаси ГЕРБ -ББ при следващите избори и ще се намърда като коалиционен партнъор , като направи един концерт на открито !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *