Слави Трифонов: Ако управляващите искат да затворят БНР, има начин!

България отблизо

Ако на „главанаците“ наистина им е толкова важно да заглушат и националното радио, да направят Емил Кошлуков директор и на БНР.

Това предлага в ироничен пост във „Фейсбук“ популярният телевизионен водещ Слави Трифонов, който е в процес на подготовка на нов телевизионен и нов политически проект.

„Кошлуков толкова добре се справя с националната телевизия, че ако тя спре, както скандално спря БНР, на никого няма да му направи впечатление“, продължава Трифонов. Повод за реакцията му е свалянето от ефир на радиоводещата Силвия Великова, което съвпадна по време с внезапното и безпрецедентно спиране на излъчване на обществената медиа, както и реакцията на премиера Бойко Борисов, нарекъл „главанаци“ хората, взели тези управленски решения.

Трифонов обвързва косвено неблагополучията в управлението на БНР, довели до протести на журналисти, с поведението на генералния директор на държавната телевизия, показал преди време среден пръст в ефир, както и с периодично подновяваните намерения на управляващите да слеят БНР и БНТ.

За всички е видно, че опитът да бъде заглушен още един свободен глас, този път на Силвия Великова, е пореден епизод от упоритите стремежи да бъдат маргинализирани обществените медии, а и не само, пише Слави Трифонов и припомня други спорни кадрови решения: „За член на СЕМ, който назначава директорите на БНТ и БНР, беше избран висококвалифициран кадър, завършил във Враца аграрна икономика с успех 3.89.

Начело на Радио „София“ беше назначена висококвалифицираната 27-годишна водеща на „Еспресо с Роси“, завършила социология в Нов български университет. И разбира се – за директор на БНТ беше избран телевизионният стажант, размахващият средни пръсти в национален ефир – Емил Кошлуков.

Слави Трифонов казва, че през последните години рядко дава интервюта на българските медии, поради „обясними 111 причини“, но наскоро е дал интервю на именно БНР, защото „там работят достойни и свободни журналисти“.

„И вчера тези журналисти отново доказаха, че са именно такива – достойни и свободни. Вчера, като един, те застанаха твърдо не просто зад колегата си Силвия Великова, а зад свободата на словото“, завършва Слави Трифонов , цитиран от actualno.com.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *