Следствието установи как е заложена бомбата в колата на Дария Дугина!

Свят

Неизвестни лица са заложили взривното устройство в автомобила, в който беше убита журналистката и политически анализатор Дария Дугина на фестивала „Традиция“ в Московска област. Автомобилът е бил на паркинга и за никого не е било трудно да стигне до него.

 

Това съобщиха за ТАСС служители на правоохранителните органи.

„Имаше много гости на фестивала, хората паркираха коли отляво и отдясно по Звенигородското шосе, където се намира имението Захарово. Имаше и паркинг, който на практика беше зает от автомобили. Джипът, с който Дария Дугина напусна събитието, също беше паркиран там. На входа на паркинга не е имало никаква проверка, така че взривните материали са могли да бъдат поставени навсякъде и от всекиго, което и се е случило“, обясни събеседникът на агенцията.

Органите на реда съобщиха, че на входа на имението е имало звено на пътна полиция и служители на пътна полиция са регулирали движението. Рамки за проверка са били разположена непосредствено на входа на събитието.

На 20 август вечерта в автомобил Toyota Land Cruiser, пътуващ край село Болшие Вяземи, Московска област, се активира поставеното взривно устройство и автомобилът избухва. Установено е, че взривното устройство е било поставено под долната част на автомобила от страната на шофьора. Дария Дугина, която е шофирала автомобила, е загинала на място. По случая с убийството на Дугина е образувано наказателно дело, което ще бъде разследвано от централния апарат на Следствения комитет на Руската федерация. Убийството на Дугина е било предумишлено и има поръчков характер, съобщиха от следствието.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че ако компетентните органи потвърдят версията, че журналистката и политически анализатор Даря Дугина е била убита от украинци, тогава става въпрос за провеждана от Киев политика на държавен тероризъм.

Дария Дугина е родена през 1992 г. Завършва Философския факултет на Московския държавен университет „Ломоносов“. Доктор по философия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *