Взривиха дъщерята на Александър Дугин край Москва!

Свят

Колата, в която е пътувала Дария Дугина, 30-годишната дъщеря на руския философ Александър Дугин, е била взривена край село Болшие Вяземи в Московска област, съобщават няколко руски канала в „Телеграм“. По тяхна информация Дария Дугина е загинала на място.

 

„Това е колата на баща й, Даша кара друга кола, но днес тя караше неговата кола, а Александър Гелиевич пътуваше по друг начин. Той се върна и беше на мястото на трагедията. Доколкото разбрах, мишена е бил пряко Александър Гелиевич, а може би и двамата“, каза Андрей Краснов, ръководител на движение „Руски хоризонт“.

 

Сайтът Gazeta.ru твърди, че на кадри, публикувани от Mash, се вижда как Дугин е на местопроизшествието и се държи за главата.

 

Александър Дугин е определян като „идеолог на руския свят“, близък до Путин. Дария Дугина наскоро беше включена в списъка със санкции на Обединеното кралство.

По първоначална информация колата се е взривила в движение.

Цигуларят Пьотр Лундстрем съобщи, че Дария Дугина се прибирала от патриотичния фестивал „Традиция“ в Подмосковието, където философът е изнесъл лекция за „метафизичния дуализъм на историческото мислене“, самият Дугин е трябвало да пътува в същата кола, но се е случило така, че се качил в друга“, пише той.

Александър Дугин е философ и политолог, който пропагандира идеите на „евразийството“ – създаването на „руския свят“ като противовес на западния свят, чрез интеграция на Русия с бившите съветски републики. Той развива и своята теория за обединението на славяните с другите народи в един общ свят, който той нарича Евразия. Александър Дугин многократно е наричан от западните медии „мозъкът на [руския президент Владимир] Путин“.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *