Соломон Паси каза кой ще разгадае резултатите от срещата Борисов – Тръмп!

България отблизо

„Вчерашната среща бе един сериозен ход в маркирането на следващите стъпки. Не мога да кажа, че падането на визите е най-важния въпрос.“ Това коментира пред bTV бившият външен министър Соломон Паси

„Истинското разгадаване на комюникето ще се случи в петък, когато американският посланик Херо Мустафа ще говори пред Атлантическия клуб. Гледаме на тази визита като стъпка за развитие на българо-американските отношения през следващите 30 години“, заяви той.

„През 2003 година поставих въпроса за отпадане на визите и ме питаха нормален ли съм. Колкото и да съм съпричастен към този въпрос, не смятам, че е толкова важен за отношенията ни със САЩ“, допълни той.

„Бяхме направили доста неща, включително през нашия мандат. Направихме „изкуствена засада“, за да понижим процента на отказаните визи. В случая не трябва да се говори в проценти, а в абсолютни стойности“, обясни Паси.

„Ако премиерът успее да убеди Путин да трансформира военните си кораби в платноходки, ще бъде страхотно“, заключи Паси. Бившият външен министър не очаква Тръмп да дойде в България, въпреки поканата от Борисов. Той обясни, че тепърва предстои предизборна кампания в САЩ и американският президент ще е ангажиран с това./Източник blitz.bg/

Разбира се, че падането на визите не е най-важният въпрос. Още повече, падане на визите засега няма да има. Има само разговори за такова събитие. Иначе най-голямото обещание на американците е да ни включат в тяхната програма за отпадане на визи. Което на практика означава „трай коньо за зелена трева“.

Що се отнася до думите на Паси, че Борисов трябвало да убеди Владимир Путин да превърне военните си кораби в черно море в…платноходки, то по-голяма наглост от тази още не сме виждали. Нека Паси да обясни защо държава като Русия, която е обградено отвсякъде с американски военни бази, трябва да унищожи военните си кораби и да се остави изцяло на милостта на своите противници?! Той така ли би постъпил, ако беше на мястото на руския президент?! Едва ли! Но това не го спира да продължава с безкрайната  безочливост.

istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *