Соломон Паси СКОЧИ на президента Радев и на левицата! Те са бавно…Ето фактите!

България отблизо

Не споделям позицията на президента Румен Радев за Венецуела. Тя не е проевропейска, нито атлантическа.

Това заяви председателят на Атлантическия клуб у нас Соломон Паси пред Нова телевизия.

Във връзка с тази позиция, обаче, трябва да поговорим малко за лявото пространство. То стига до правилното, много по-бавно. Така беше, когато се включихме в коалицията срещу Саддам Хюсеин. БСП първо се уплаши, после се включи“, взе да каканиже Паси.

„Така бе и с пуча в Москва,  с позицията по Косовската криза. Тяхната първична реакция е да подкрепят статуквото“, продължи той.

Според Паси позицията на правителството е умерена, проевропейска и най-важното атлантическа.

„Има три групи въпроси, които, според него, трябва да се изчистят, когато се дебатира ситуацията. Първо – какво е Венецуела? Това не е Гърция или Турция, за да знаеш какво е. Какъв е проблемът там? Според мен, там се води битка между свободата и суверенитета. И накрая – какво е важното за ЕС и България. Там водеща е Испания, както ние бяхме за Балканите“, обяснява разпалено шефа на атлантиците.

Ако обаче, човек се води по акъла на Соломон Паси, накрая ще излезе, че единственият умен човек в България, който бързо схваща нещата, е самият той. А, да не забравим, че в числото на умните, той включва и Борисов. Останалите, според него, май са бавноразвиващи се.

Но ако продължим анализа ще видим, че позицията на най-върлия атлантик в България, по отношение на президента Радев, е меко казано двойствена. По простата причина, че шефа на атлантиците хем казва, че уважава Румен Радев и институцията, която той представлява, хем твърди, че левите хора в България, какъвто е и Румен Радев, по-бавно стигали до „правилното“. Питаме, според Паси, бавноразвиващи ли са те?

Не се налага да изясняваме кое точно е „правилното“, защото всички знаем, че правилното за Соломон Паси е онова, което ни разпоредят отвъд Атлантика. Така че можем спокойно да се съсредоточим върху индиректното му внушение, че левите в България са бавноразвиващи се. И трудно стигат до онова, което Паси смята за правилно.

Ами нека кажем на Соломон Паси, че в опита си да дискредитира президента и лявото пространство, той така се е увлякъл, та започва да си въобразява, че желаното е действително. А желаното за него е, всички от лявото пространство да са едва ли не олигофрени, които не се развиват и не виждат „правилната истина“. Само че, тук, онзи който замени трабантчето с луксозна лимузина, тотално греши.

Истината е, че винаги първата реакция на левите е истинската им и неподправена позиция. А последващите становища са резултат на грубия натиск, който САЩ и ЕС оказват на ръководството на БСП и цялото ляво пространство. Така се получават по две или три леви становища, като първото почти винаги противоречи на другите. Е, това в повечето случаи, не е възможно, дори при средно интелигентни хора. Средно интелигентният човек рядко се заплита в разсъжденията си, като пате в кълчища. А левите го правят. При това много често. Но причината не е, че бавно загряват, както твърди Соломон Паси. Причината е, както казахме в грубия натиск, на който са подложени.

Това разбира се, не ги оправдава. Не оправдава ръководството на БСП за въртеливите позиции, които заема. Разбираме ги, но ако не могат да устояват на натиска, значи не стават за ръководители и трябва да си ходят.

И тук президентът Радев вече започва да служи като коректив на цялото ляво пространство. Той заема твърда и еднозначна позиция, която защитава българския интерес и интересите на обикновените хора в страната, които трябва да се справят с последствията от слугинажа на ръководствата. Независимо дали на партиите или на правителството. Контрата, както се казва, винаги остава в обикновените хора. Те плащат за всички щуротии на партии и управляващи. Както и за тяхната неспособност да отстояват националните интереси.

А що се отнася до Венецуела, ще отбележим, че изказването на Соломон Паси е доста трудно за разбиране. Защото той се опитва да ни манипулира. И защото изобщо не е важно да знаем каква страна е Венецуела. Важното е да разберем, че Венецуела вече не е регионален, а геостратегически проблем, заради сблъсъка на САЩ и Русия в тази страна.

И тук възниква въпросът каква работа има малка България да се набърква в геостратегическите проблеми на двете големи суперсили Русия и САЩ? Не можем ли да запазим поне неутралитет? Както казва президента Радев, да не подкрепяме ултиматумите, които Брюксел раздава наляво и надясно. Ту на Русия, ту на Китай, ту на Сирия, ту на Венецуела. За да заемем не проевропейска или атлантическа, а пробългарска позиция.

Ако правителството на Борисов не може да заеме позицията на нашите руски братя, които единствени са помагали и помагат жертвоготовно на България да оцелее, то поне да си мълчат. Ама – не! Пуделите на Запада отново завъртяха опашки и заеха страната на нашите исторически врагове. САЩ, Великобритания, Германия и Франция. Които от векове се мъчат да ни унищожат като народ и като държава.

И само руската мощ ги спира. Затова българският народ е на страната на Русия. И е против Запада. И така ще бъде винаги.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Соломон Паси СКОЧИ на президента Радев и на левицата! Те са бавно…Ето фактите!

  1. Политиката е сериозно матеря. Оказва се че тя не ви е позната гн. Паси. Вашият “ Атлантизъм“ е само да застанете със събути гащи пред Америка и нейната политика. Това може да е хубаво за самия вас, но не и за България и българския народ.

  2. Соломон Паси не се ли страхува, че Мадуро може да изпрати хора да му одрежат 3 мъди и Пасито да стане Мадурист Ха ха ха….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *