Социолог разби ГЕРБ : Още слушаме тая музика, но оркестърът вече не става!

България отблизо

„От „Гражданска инициатива за България“ много добре го казаха – безобразията са ужасно много. Те компрометират самите основи на демокрацията – изборния процес“. Президентът просто проявява инициатива, заедно с граждански организации“.

Това каза социологът Живко Георгиев, който е и съветник на президента Румен Радев, по повод консултациите по изборния процес, които инициира държавният глава.

„Има студена война между МС и президента. Дебатите са подкрепени от всички ,освен от управляващите. Машинното гласуване няма да реши проблема, президентът няма такива илюзии. Големият проблем на изборното законодателство е все по-нарастващата роля на парите. Това е вакханалия. Не само субсидията е проблема. Унията между олигархия и определен кръг от политическия елит определя изборите“.

С тези думи започна участието си в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по „Канал 3“ социологът и член на стратегическия съвет при президента Живко Георгиев.

„Големият проблем на изборното законодателство е все по-нарастващата роля на парите. Не само субсидията е проблема. Договорката между олигархия и определен кръг от политическия елит определя изборите“, каза Живко Георгиев.

„Не виждам нещо да е решено във водната криза. Малко се забави нейното избухване да минат местните избори. БСП получи за подарък изцеден до последна капка язовир „Студена“. Проблемът с кризата в цялото водно стопанство се трупа от 30 години. 100 на 100 има и престъпно действие – с лека ръка се дава публичния ресурс на частни интереси“, сподели той.

„БСП не е „партия на водата“. Проблемът на управляващите и на БСП е, че не показват управленски капацитет. Проблемите с водния сектор, с енергийния, в здравеопазването и социалния сектор – всичко това е в негативна тенденция и се нуждае от задел от милиарди, за да се обърне тенденцията и може да избухне. Всички, които искат да направят нещо смислено, трябва да се изграждат като алтернатива на ГЕРБ“, заяви Георгиев.

„Мая Манолова е един от факторите със собствена тежест. Тя е добра като пристан за наказателен вот. Възможни са и предсрочни избори, не виждам хъс и идеи да се управлява, а само да се властва ресурсно. Ако съм Бойко Борисов щях да прекъсна това мероприятие. Още слушаме тая музика, но оркестърът не става“, обобщи Живко Георгиев, цитиран от epicenter.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *