Социолози: На площадите излязоха глупавите хора! Те нямат право да протестират! Вижте още „разкрития“ за протестите!

България отблизо

Протестите през 2013 година бяха много по-яростни и гневни от сегашните. Тогава имаше участие и на агитки, имаше сериозни сблъсъци.

Неделните и вчерашните протести не приличаха на това. Протестите вчера бяха доста разпръснати – нямаше повече от 1000-2000 хора на места. Така политологът Димитър Димитров коментира вчерашните и днешни протести, които се проведоха в по-големите градове, срещу високите цени на горивата и ниските доходи на българина.

Според него ако сега правителството подаде оставка, ще спрат всички конкурси за магистрали, ще се спре въвеждането на ТОЛ системата, държавата като цяло ще спре да функционира. „Сегашният бюджет е един от най-социалните. Ако евроизборите потвърдят сегашното статукво, ще се гледа далечната перспектива за избори.

При едни предсрочни избор „патриотите“ ще го отнесат. Те прекалено се опияниха от властта и се взеха на сериозно. Те започнаха да вредят на управлението“, категоричен е политологът в „Денят ON AIR“.

Социологът Юлий Павлов пък е още по-твърд в своето мнение – „подобни спонтанни протести са абсолютно глупави“. „Цените на горивата не зависят от правителството. Ако говорим аз бедността – трябва да излезем от темата за протестите. През 2007 г. БВП на глава от населението беше 28% от средното за ЕС, в момента е 52%. Средният доход на ЕС расте, а на българите също.

Хората нямат право да протестират за цените на горивата.

Държавата може да се намеси, но се надявам да не прави такава щуротия“, уточни пред Bulgaria ON AIR социологът. Той смята, че спонтанните протести се използват от партиите, които са в опозиция или от тези, които въобще не са в парламента.

Павлов твърди, че протестите са напълно неубедителни и необосновани. „С протести, когато не са ужасно масови, правителство не се сваля. Нито Борисов падна заради протестите, нито Орешарски. Ако сега ДПС оттегли неявната си подкрепа от правителството, то на правителството ще бъде трудно да си изкара мандата“, завърши експертът.

Tagged

8 thoughts on “Социолози: На площадите излязоха глупавите хора! Те нямат право да протестират! Вижте още „разкрития“ за протестите!

  1. Е да!На платените близачи им е широко около врата!С хонорарите,които взимат за гадостите,които бълват срещу народа,може и да не знаят цените на горивата,хляба и т.н.!Та нали за това им плащат,да бълват гадости с пълни търбуси!Сит на гладен вяра не хваща!Безсрамници!!!

  2. Как е възможно хора с претенции да обиждат хората излезли на улицата,като много добре е известно ,че протестите през 2013 бяха платени и организирани,докато сега са спонтанни и кого наричат глупави хора ,млади хора които въпреки всичко са останали в България и ,че бюджетът бил социален, кое му е социалното бе хора,това че се дават пари,които изчезват незнайно къде,че щели да спрат еврофондовете , ами да спрат и без това не отиват по предназначение…възмутена и обидена съм от подобни приказки и то в ефир,в селската кръчма или градското кафене да си ги дрънкат колкото искат,ама да ми правят подобни изявления по телевизия …чиста проба блюдолизство и бягство от голата истина…

  3. Тези двамата ЯВНО са от паралелната държава! Там дето са всички депутат, олигарси, министри и др. А ние- НАРОДЪТ сме в другата, реалната България.

  4. Напаст, божия! Аман от блюдолизци, скрийте се мърши. Дайте път на младите социолози, необременени със тази помия. Бълвате, че още сте на хранилката. Махнете се кретени, невиждащи реалната ситуация, че от България не остана нищо вече. Кретени, платени и остарели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *