Спас Гърневски влезе в ролята на Плевнелиев: Ето какво пророкува за Борисов, президента Радев и България! Ще се изненадате!

България отблизо

Преди да щрихираме словоизлиянията на някога синия, а сега сив депутат Гърневски, ще припомним, че като начинаещ президент, Плевнелиев се самопохвали, че сам, без ничия помощ, бил станал „голям бизнесмен“.

И когато репортерите полюбопитстваха как аджеба е станала тази работа, Плевнелиев си признал с гордост, че започнал бизнес кариерата си като…врачка.

Та и Гърневски сега се опитва да вземе „занаята“ на Плевнелиев, като стане врачка и направи прогнози чак за след 2030 г. И то прогнози, в които на ГЕРБ се отрежда първото място. Нещо повече. ГЕРБ щял да превърне родината ни в правова и европейска държава.

Значи получава се така, че за десет години управление, герберите, начело със своя Вожд, успяха да сътворят стотици мафиотски афери и гейтове, но сега изведнъж се заричат да станат защитници на правото и на демокрацията.

Сещате ли се от какво е породен този техен плам за правов ред и демокрация?! Ами, разбира се, от избухналите народни протести, които искат герберите, заедно със своя вожд да се махат по-скоро от властта. И не щеш ли, изведнъж на афераджиите от ГЕРБ им светва лампичката и те вече искат да се действа само в полето на правото и съобразно законите. А това, че досега герберите смятаха, че правото и законите са само за неудачници …за това сега трябва да се мълчи. Защото не е изгодно за партията.

И ето, Гърневски излиза в ролята на ментор, който казва как Борисов бил дал знак с министерските оставки, че слуша хората, а коалицията имала волята да завърши своята програма за този мандат.

„Днес, съобщава горделиво синия депутат, вече има нови мерки срещу пандемията и икономическите последствия. Ще бъдат облекчени социално слаби хора и най-уязвимите в ситуацията“, разкри той.

Естествено, както си му е в синия ред, Гърневски се нахвърля злостно срещу президента Радев, за когото не пести определения. Румен Радев бил превратаджия, начело на една група лумпени, а малкото умни хора на протестите били десни, но още не можели да си избистрят исканията, та да седнат да ги обсъдят с правителството.

Герберското острие, обаче, не казва нищо по въпроса защо точно десни партии са се втурнали да събарят управлението на друга дясна партия, каквато е ГЕРБ. Да ви кажем ли защо Гърневски избягва отговора на този въпрос?! Ами много просто. Защото ГЕРБ вече не са нито дясна, нито лява партия. Те са мафиотско-олигархична структура, която отдавна трябваше да се махне от властта.

И точно срещу този мафиотизиран модел на управление се противопоставя президента Радев. Заради което герберите му приписаха всички смъртни грехове, включително и ортаклък с олигарха Васил Божков.

Тази мафиотизирана структура досега беше крепена от западните олигарси, които се правят за пред хората на ангелчета с крилца. Сега обаче, Борисов стана неудобен, защото си позволи да прави Балкански поток. А Вождът на герберите започна да го прави не за друго, а защото усети, че американците са му вдигнали мерника и реши да се застрахова за помощ от Русия, чрез строежа на Балкански поток. А фактът, че Балкански поток е от полза за България е само допълнителен бонус към опитите на Борисов да спаси кожата си.

Та, опитите на Борисов да се спаси, Гърневски високопарно нарича „предателство към народа“. Защото да искаш оставката на Борисов, докато се обсъждали мерки за спасяване на хората и икономиката през зимата, било предателство“. „Демокрацията не ставала с куршуми, счупени бутилки и хвърляне на боклуци“, категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Само че той не благоволи да каже защо, ако иска мир, властта не изпълнява волята на народа като се имат предвид изнесените данни от социолозите, които разкриха, че почти 60% от хората искат оставката на правителството?!

Но, това че хората искат оставката на правителството няма значение за такива като Гърневски. Той хвърля цялата вина за провала на правителството върху президента. „Радев нямал отговорна позиция – той вдигал юмрук, призовавал към метеж, заставал срещу демокрацията, и на страната на човек с 19 обвинения, в случая Васил Божков, който избягал в Дубай.

Защо мислите, че според Гърневски, Радев няма отговорна позиция?! Ами защото не подкрепи Борисов, а поиска цялата мутренско-властова мафия да си ходи. Затова Радев няма „отговорна позиция“.

Накрая Гърневски в типичния си стил, се самозадмина и заяви: „Третият мандат на правителството свърша скоро, а след петия мандат на Борисов и ГЕРБ, България ще е правова и европейска държава“.

Това на отговорна позиция ли ви прилича?! Ние смятаме, че такава позиция е абсолютно безотговорна в този момент. Защото пренебрегва волята на народа, който е единственият суверен на властта.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *