Специалисти изригнаха: Депутатите приемат закони насила. Показаха презрение към народа

България отблизо
Мизогенният език го чуваме постоянно. Изказването на Вежди Рашидов беше част от неговата искреност – как той мисли и гледа над нещата. Това заяви адв. Йорданка Бекирска в ефира на Нова телевизия.

„В образованието се прекъсва лятната ваканция на децата, които не са си свършили работата. С тези процеси ние повикахме депутатите да си свършат работата. Те не знаеха за какво са там, те не разбират.

 

Видяхме как застават зад нещо, но наричат жените по този начин. Зам.-председателката дори не реагира на думите”, коментира психологът Младен Владимиров.

 

Той заяви, че проблемът е, че депутатите гласуват закони, които не искат. „Презрението, които имат към хората, които са ги извикали. В тяхната глава жената отново ще бъде това, което Рашидов каза, и това не е само неговото мнение.”

 

„За първи път институциите започнаха да се занимават дали има интимна връзка или фактическо съжителство. Много законопроекти бяха направени, „интимна връзка” беше част от тях”, допълни Бекирска.

 

„Съвкупността в дефиницията на „интимна връзка” ме притесняват. Например при възрастна двойка, при която отпада един от компотентните – сексуалния, попада ли в обхвата на тази дефиниция?”, попита Владимиров.

 

Милен Иванов смята, че се е променил фокусът на първоначалните протести и идеи, нещата се усложниха. „Поставете се на мястото на един полицай – той трябва да знае какво трябва да наблюдава, за да има превантивна дейност.

 

За да има превантивна дейност и да няма фатален резултат, полицията трябва да знае ясно и категорично какво трябва да наблюдава и да предприема действия.”

 

„Трябва да имаме ясни доказателства, че хората са били в отношения. Имаме държави, които дават гражданство за това, че си с някого във връзка, а изведнъж трябва да гледаме да има 60 дни.

 

Изсмукаха го някак това. Създадоха обърканост, да се търси буквата. Не трябва да гледаме количеството, а качеството на отношенията”, категоричен е Владимиров.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *