Става напечено! Привикаха Пламен Узунов на разпит в следствието!

България отблизо

Президентският съветник Пламен Узунов преди минути влезе на разпит в Националната следствена служба на бул.“Г.М. Димитров“ в столицата.

Засега няма официална информация върху какво ще се акцентира при разпита на високопоставения чиновник от президентството.

Припомняме, че той бе замесен от Пламен Бобоков в скандал с чатове, а целта на това бе да се удари президентската институция.

Вчера прокуратурата стигна дотам, че извади и чатове с Президента.

В тях няма нищо скандално, но има внушения, че е контактувал с олигарси.

Президентът призова Гешев да пусне целия запис, а не само части от него. Защото се получават манипулации. В отговор днес властта привика съветника му на разпит.

Ето какво каза вчера Румен Радев.

Държавният глава Румен Радев призовава прокуратурата да публикува незабавно целия му ”чат” с Пламен Бобоков. Това се посочва в прессъобщение от прессекретариата на институцията от днес, 2 юли.

„Селективното публикуване на отделни съобщения от г-н Пламен Бобоков до държавния глава без отговорите на президента създава внушения за нещо скрито и нередно. В обществен интерес е прокуратурата да публикува целия чат между президента и г-н Пламен Бобоков“, се посочва в съобщението.

Припомняме, тази сутрин прокуратурата публикува скрийншотове на Пламен Бобоков и потребител, озаглавен Prezident – Rumen Radev в отговор на интервю на бизнесмена Бобоков, в което той заявява, че няма телефона на президента Румен Радев.

Днес по-рано по BTV Бобоков призна:

От 31 март 2019 г. съм написал на премиера Бойко Борисов: „Добро утро, Бос, задава се голям проблем с Либия. Молят те да се видим за 10 минути“. Срещнахме се, видяхме се. Коментирахме за кратко и той предприе адекватни мерки. Обади се на премиера Сарадж и лично му благодари за това. Това разказа бизнесменът Пламен Бобоков по BTV.

.

 

Ето какво още обясни той за обвиненията, медийните атаки и действията на прокуратурата:

 

Борисов е Бос на държавата. Очевидно се познаваме отдавна, не съм в близки отношения, но както виждате си пишем. С Пламен Узунов сме познати, приятели в личностен план.

Телефона на президента не го зная.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *