Става опасно: Турция създаде военна зона край границата с България! Ще пускат ли бежанците?!

Свят

Район с площ 20 квадратни километра в Тракийския регион на Турция край границата с България е обявен за забранена военна зона от 2-ра степен, предаде БТА.

В съобщението, което е публикувано в турския Държавен вестник, се посочва, че военната зона е разположена край черноморското крайбрежие на областта Къркларели.

Намира се на около 5 км от границата с България.

По-голямата част от военната зона е сухопътна, само малка част е морска.

Започва на север от Лиманкьой и се простира до село Бейендик, последното турско село преди границата с България, се посочва още в съобщението на Държавен вестник, пише информационния портал vesti.bg.

За да се обяви военна зона трябва да има сериозни основания. Това не може да е, заради коронавируса, защото ние сме по-добре от Турция в това отношение. Нито България, нито ЕС се готвят да нападат Турция.

Точно обратното. Военната зона дава основание на Анкара да съсредоточи там военни подразделения. В близките дни ще видим дали ще се появи турска войска там.

А може да се появят и пълчища бежанци, с които Турция отдавна изнудва Евросъюза. На границата с България има 4 милиона мигранти. Част от тях може да са заразени и с коронавирус. Положението никак не е розово. Може да са решили да ги „лекуват“ по свой начин. Скоро ще стане ясно какво точно са намислили политиците от Анкара.

Дано да не е и строеж на някаква атомна централа толкова близо до нашата граница, или петролно находище, което също е доста опасно.  Но засега нищо повече не е известно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *