Става страшно: Медведев предупреди САЩ и Запада в кои случаи Русия ще употреби ядрено оръжие!

Свят

Преговорите не винаги са успешни, но това не означава, че е необходимо веднага да се започва военен конфликт. Ако си спомняте, Русия цели осем години води преговори с Украйна и нейните западни ментори, докато те убиваха хората в Донбас.

 

Това стана ядно от думите на заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Той уточни, че всичките условия, при които Москва би използвала ядрено оръжие, са отразени в специалния документ с подписа на президента на Русия. Медведев изброи основанията за неговото използване.

 

Първо, това е удар по нашата страна с ядрени ракети. Второ, друго използване на ядрено оръжие както против Москва, така и против страните съюзници.

Трето условие, нанасянето на вреди на критична инфраструктура, когато нашите ядрени сили за сдържане са парализирани.

И последната точка, агресия по отношение на нашата държава или нашите съюзници. Тук става дума за използването на всякакво оръжие, не само за ядрено.

Медведев подчерта, че разяснява тези моменти само защото е бил зададен такъв журналистически въпрос. Той подчерта важността на преговорите дори и в най-сложните ситуации, както сегашната в Украйна. Медведев призна, че диалогът не винаги е успешен, но при всякакви обстоятелства на първо място трябва да се върви по пътя на дипломацията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *