Станаха за смях: САЩ с нова прогноза за нахлуване на Русия в Украйна! Докога така, бе?!

България отблизо

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен каза в интервю за France 24, публикувано от пресслужбата на Държавния департамент на САЩ, че тази седмица отново се твърди, че ПАК има възможност за акт на „военна агресия“ от страна на Русия срещу Украйна.

Антъни Блинкен

 

Акт на агресия, започващ тази седмица, е напълно възможен, ако погледнете какво се случва с разполагането на руски сили в райони около Украйна“, отговаря  Блинкен  на въпроса дали властите на Съединените щати смятат, че „инвазията“ може да се случи в сряда, 16 февруари.

Държавният секретар на САЩ също така изрази загриженост, че Москва уж „ескалира“ ситуацията на границата с Украйна, „разгръщайки там все повече части“.

„Правим всичко възможно, за да убедим Русия, че трябва да поеме по дипломатическия път <…> за да разреши мирно всички съществуващи различия, но ако агресията продължи, ние сме напълно подготвени за това и сме в тясна координация с всички наши европейски съюзници“, каза Блинкен.

Миналия петък съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че Русия може да започне „инвазия“ в Украйна по време на Олимпийските игри в Пекин.

Освен това, както съобщава американското издание Politico, в същия ден Байдън каза на съюзниците, че Русия може да извърши „атака“ срещу Украйна на 16 февруари. Британските таблоиди определят часа за „нашествие“ за сряда в 03:00 местно време. Кремъл посъветва украинците да настроят будилниците си, за да не проспят „нашествието“.

Говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова нарече  провокативните изявления за „инвазията“ в Украйна подигравка със здравия разум и украинския народ.

Министерството на външните работи подчерта, че страните от НАТО умишлено изфабрикуваха мита за „заплахата от нахлуване“ на Русия в Украйна, след като Москва поиска гаранции за сигурност от Запада. Министерството на външните работи подчерта, че координираната информационна атака срещу Москва има за цел да дискредитира справедливите искания на Русия за гаранции за сигурност.

Ръководителят на държавната корпорация „Роскосмос“ Дмитрий Рогозин изрази увереност, че истерията за „непосредствената заплаха от нахлуването на Русия в Украйна“, разигравана от англосаксонците на записки, ще намери своето място в учебниците по специална пропаганда и военни провокации.

Русия многократно отхвърля фалшивите оценки на САЩ за подготовката за инвазия в Украйна. Москва твърди, че САЩ са разработили план за специална операция за влошаване на ситуацията около Украйна и обвиняват Русия за това.

От Кремъл обясниха, че информационното напрежение около движението на руските войски през негова територия се нагнетява , за да се демонизира Русия и да се позиционира  като „агресор“. Външният министър Сергей Лавров обвини САЩ, че предизвикват военна истерия близо до границите на Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Западът е във военна лудост, говорейки за желанието да „накаже“ Русия за предполагаемо планираната „атака“ срещу Украйна. В същото време той увери, че Русия е готова за всякакви развития в сферата на сигурността. Руското външно министерство подчерта, че Русия няма да атакува никого , като нарече неприемлива дори идеята за война между нашите народи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *