Старите съветски ракети не са за изхвърляне! Ето какво правят с новите немски танкове Leopard 2

Свят

Танковете Leopard 2, доставени от Запада на Киев, продължават все още да са нещо необичайно. Досега никой наистина не е виждал този тип оръжие в действие. Това обаче не е съвсем вярно, съобщават световни медии. 

 

В мрежата бяха открити редки кадри на Леопард 2, уцелен от руска ракета . Не е останало много след попадението.

Тежкият немски танк Leopard 2, който бе приет на въоръжение в турската армия през 2018 г., бе успешно поразен от кюрдите със съветските противотанкови оръжия Fagot/Фагот/.

Този мобилен комплекс, който се произвежда от 70-те години на миналия век, има способността да поразява цели на разстояние до 2 километра. Това е достатъчно разстояние, за да се нанесе съкрушителен удар.

Когато се описва бронята на Leopard 2, е прието да се казва, че в дизайна на немските танкове е използвана мощна тежка броня.

Немско качество, метал с най-висока якост, активни защити – какви ли не чудеса се говорят за тези машини.

Въпреки това дори инженерите на НАТО знаят една важна подробност: разположението на плочите на бронята на Leopard 2 не е много сполучливо и не защитава отсека за боеприпаси на танка.

Дори допълнителните системи за защита не помагат. И което е по-важно, тази ахилесова пета на немското чудовище се намира точно в предната част на танка.

Да бъде тя директно улучена не е никакъв проблем. Оказва се, че след удара снарядите на самия танк детонират.

Всъщност съветският „Фагот“ през 2018 г. е уцелил именно отсека за боеприпаси в предната част на танка.

Ако погледнете кадрите на това, което е останало от бойната машина, можете да стигнете до извода, че старият съветски комплекс просто е отворил Leopard 2 като консерва.

Така че германските чудовища от украинската контраофанзива не са толкова страшни.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

6 thoughts on “Старите съветски ракети не са за изхвърляне! Ето какво правят с новите немски танкове Leopard 2

  1. А стига сте се хвалили като цигани с бели гъзове Като е силна руската армия защо стои година и половина в югоизточна Украйна тъпъни тъкива

    1. Отговори си сам тъпан такъв, защото не водят война,а спец операцията срещу хора,с които смятат и в бъдеще да са съседи.Анадъму турчин?Ако бяха като хамчовците ,щяха да пратят бомбардировачите,да заличат Киев и зеленото л…ано от картата.Поне това казват USA генералите…на тях поне им вярваш нали ?

  2. Слава на евроатлантическите танкове!!!
    Консервените кутии ряпа да ядат!
    Путиниската пропагандна машина май удари десятката!

    1. Мани ,тия се хвалят като циганка на пазара. Явно са обгазени от изпаренията идващи от кюлотите на тьотка Митрофанова.

    2. Слава,Слава,Слава!!!!
      Ама това е американско или британско поредно пропагадно лайно!!!!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *