Ето причините, заради които западните танкове не могат да победят руските! Ще се смаете

Свят

Руските танкове, защитени с динамична защита „Контакт-5“, се оказаха непробиваеми за германските „Леопарди“.

 

Точното попадение на немски танк Леопард 2 не нанася абсолютно никакви щети на нито един руски танк, оборудван с елементи за динамична защита Контакт-5.

Основният удар е отразен от бронята и динамичната защита, а целостта на конструкцията на танка и резервоара не е нарушена. Този факт показва, че германските танкове от този тип няма да се превърнат в сериозен проблем за руските бойни превозни средства, защитени с такива средства за динамична защита като Контакт-5.

Днес в зоната на Специалната военна операция, Русия активно използва модерни танкове, оборудвани, наред с други неща, с елементи за динамична защита Контакт-5. Това осигурява високо ниво на защита на екипажите на руските танкове. При сработването на активната защита се чувства само леко заклащане на машината. Даже не се чува взрива. Абсолютно нищо не се случва с екипажа. Той дори не усеща удара.

Експертите обаче отбелязват, че въоръжените сили на Украйна вече са получили танкове Challenger 2 и боеприпаси с обеднен уран за тях, чиято бронепробиваемост е много по-висока. В Киев обаче има сравнително малко такива бойни машини и вероятно те също няма да се превърнат в сериозен проблем за руската армия.

Междувременно Москва предупреди Лондон, че ако в Украйна се появи дори един боеприпас с обеднен уран, британските власти ще се каят.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *