Стефан Цанев за ПСА: Махаме главата на войника и слагаме Денков, в ръцете на майката – Кирил Петков

България отблизо

С тежък сарказъм и ирония коментира нарязването на Паметника на Съветската армия поетът Стефан Цанев пред Георги Любенов по БНТ.

„В Римската империя не са рушали паметници. Императорите само са сменяли главите. Например Калигула е сменял главата на предишния император и е монтирал своята. Това е. Да сменят главата на съветския войник на ПСА и да сложат главата на Николай Денков. На мястото на жената – главата на Мария Габриел, а на детето – главата на Кирил Петков“, иронизира именитият ни писател.

Той нарече случващото се в страната „дивотии“. Според него явно българският народ е трябвало да бъде ротиран с друг народ, за да се смеси и да се подобри.

Може би трябва да изградим и паметници на всичките ни поробители. На Василий Втори Българоубиец да изградим 200-метров паметник, а на Султан Баязид – 500-метров монумент според годините на поробването.

 

Този политически елит е изчерпан, представители на интелигенцията в парламента днес са Ицо Хазарта и Тошко Йорданов, бе тежката присъда на Стефан Цанев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *