Излезе наяве забравено пророчество на Слава Севрюкова кога България ще се оправи, Ванга също го е казала

България отблизо

Един от най-големите феномени, живели в България, а и в света е Слава Севрюкова. Животът ѝ, чудесата и предсказанията ѝ продължават да вълнуват хората и до ден днешен. Сега биограф №1 на феномена Севрюкова писателят Христо Нанев разкрива неподозирани тайни за крайъгълните пророчества на ясновидката – националните и глобалните, съобщава „Телеграф“.

След съдбоносната им среща ясновидката го допуска в своя духовен кръг от приближени люде. Оттогава роденият в Пловдив филолог събира данни за пророчицата, градейки като пъзел уникалната картина на нейното житие.

– Г-н Нанев, преди демократичните промени от 1989 г. партийният елит съветваше ли се със Слава Севрюкова, или напротив, оказваше репресия върху нея заради духовната й дарба?

– Съветваха се, и още как. Както вече ви загатнах, тя бе засекретена, тъй като помагаше и на руски учени, свързани с космическата програма. Отделно е помагала на властите при тежки случаи.

Зная, че преди преврата срещу Тодор Живков определени хора са ходили при нея. Защото тя знаеше кога точно ще бъде, дори и пред нас е споделяла доста подробности по този въпрос. Ние изтръпнахме, когато за първи път ни каза, че скоро Живков ще падне от власт. Звучеше невероятно, никой дори не можеше да си представи как въобще ще дойде това събитие, а и какво ни чакаше след него.

На последния въпрос тя отговаря така: „Няма да е това, което очаквате -друго ще е. Много гладни хора виждам по улиците, много дрипави и разочаровани“. Както всъщност и стана след политическите промени от 1989 година.

– В тази връзка можем ли да откроим кои от нейните обществено-политически предсказания се сбъднаха през годините дотук?

– О, много са, но мога да ви споделя, че най-актуалното в момента даже доскоро го бях забравил. А съм го публикувал, но ей така е минало и заминало. Наскоро обаче, докато се готвих за едно радиопредаване, попаднах на това пророчество. Тя по принцип не казваше точни години, но в случая имаме изключение. Освен това имайте предвид, че Слава почина през 1991 г., т.е. далеч от събитията, които видя как ще се развият в наши дни.

– Какво гласи това „изгубено“ пророчество?

– „В началото на 20-те години от третото хилядолетие ще избухне една голяма война. Близки народи ще воюват. Но светът след нея вече няма да е същият“. Сами се сещате, че това е войната между Русия и Украйна. А тя още не е свършила и ние не знаем след нея какво се задава. Но за да не бъде светът същият, то ни очакват големи промени. Това пророчество съм го публикувал преди 13 години. Отделно леля Слава казваше: „Следете какво става в Близкия изток и Светите земи. След време светът ще пламне именно оттам“.

– Сякаш тези две предсказания се отнасят за един и същи времеви епизод, съвпадащ с настоящия. А виждала ли е избухване на Трета световна война, каквито опасение все повече има предвид ескалацията на планетарните конфликти?

– Все вярвам, че здравият разум ще вземе връх и ще се разминем с най-страшното, но по думите на Слава Третата световна война върви и сега. Тази война ще бъде без окопи, без фронтова линия. Т.е. тя няма да прилича на Втората световна, както си я представят хората.

Но ако се опрем на предсказанията й, все пак ще има сриване и изчезване на цели държави вследствие на войните и конфликтите. Тя не предричаше масовото унищожение на човечеството, а голямото му оредяване. Ето това е важното тук, като не конкретизираше как ще стане това оредяване.

– То вече започна с тази пандемия от коронавируса, със зачестилите природни катаклизми?

– Да, то и сега върви тази тенденция да оредяваме и без войни, но тя говореше за „силно оредяване на човечеството“. И тогава онези, които останат, ще оцелеят по високите места. Тъй като често говореше иносказателно, аз съм се опитвал да тълкувам дали е визирала по високите върхове, където хората обикновено оцеляват след големи потопи, или е имала предвид високо духовно извисените хора.

Но е възможно и двете да са валидни. С касетофона си бях записал и един наш разговор, в който тя пророкуваше, че след 1000 години хората няма да са това, което са сега. С усмивка казваше: „Ей такива като вас ще бъдат малко, а ей такива като мене ще бъдат много“. Т.е. ще има развитие на хората в посока свръхсетивност – телепатия и ясновидски способности. А онези с обикновените пет сетива ще бъдат малцинство – обратното на това, което имаме сега.

– Искате да кажете, че човечеството ще се развива в посока духовна еволюция?

– Да, но при оредяването му. И още неща казваше, които даже не знам дали са за казване. Веднъж така се отпусна и започна да говори следното, което ни сащиса: „Знаете ли, сега като гледам, сме все европейци, но като се преместя напред във времето и виждам, че ние ще бъдем малцинство. Ще ни залеят онези с дръпнатите очи“.

– От години се говори как Слава е предсказала и влизането ни в Европейския съюз, но как мислите, дали еврото ще замени лева като национална валута скоро?

– Докато бе жива, не сме говорили по този въпрос, тъй че нямам информация. Но голямото й предсказание гласи: „Тъкмо България ще влезе в Европа, и светът ще тръгне на зле“. Ако Евросъюзът е „Европа“, ние вече влязохме и виждате, че точно така и стана – с безкрайните икономически кризи оттогава. Светът наистина върви все по на зле, а да не говорим и ние как вървим.

– Политическият преход у нас наистина се оказа библейски – вече вървим към четвъртото Моисеево десетилетие на лутане с висок процент на емиграция и бедност. Какво да очакваме още?

– Тя не криеше, че не само светът, но и България също силно ще оредее. Но „тези, които са тук, все ще се зоват българи“. Това предсказание също има многозначно тълкувание – „тези тук“, които ще са, какви ще са, дали отвън ще дойдат или ще са си местни. Всеки сам може да си отговори предвид бежанските вълни, но времето ще покаже.

– Тя има и едно прелюбопитно предсказание, чийто дух гласи, че един ден жена премиер ще издърпа България от блатото на престъпност, корупция и поквара?

– Това е много старо предсказание, с което много се спекулира. Интересно е, че и Ванга има подобно пророчество, но се взеха всички мерки то да не се състои. Поне дотук е така. Да видим във времето занапред какво ще стане.

– Искате да кажете, че т. нар. елит е взел мерки да не се сбъдне това пророчество?

– Еми да, защото аз бях издирил една българка, която отговаряше на предсказанията, даже подготвих и книга. Взеха я, платиха ми я, но ми казаха: „Няма да я публикуваме и повече не рови!“ Значи някой е заинтересован точно това да не се състои.

Иначе Слава предричаше, че ще дойдат хора, които ще заработят за България. А дотогава: „… ще се сменят – и тия ще идват, и ония“. Сочеше с пръстите на двете си ръце и казваше: „… два пъти по толкова“ ,т.е. 20 правителства ще се сменят, преди да дойде доброто, преди да започнат да работят за България. Още тогава тя е виждала всичко това, което стана в държавата ни. Аз не ги броя вече правителствата, но като гледам, един Господ знае кога ще дойдат „добрите“.

– Има ли шанс да открием нови предсказания на Слава Севрюкова, или всичко, което е продиктувала дарбата й, вече е станало ясно?

– Възможно е да има някъде нови предсказания, тъй като през годините много и различни хора се докосваха до нея. Ето, двама души ми дадоха дневниците си, в които си бяха записвали нейни предсказания. После аз ги публикувах, като ги цитирах.

Ако някой е водил записки от приближените й, също е възможно да излязат нови пророчества, въпреки че горе-долу аз ги знам кои са били и с какво разполагат. От друга страна, винаги съществува опасност да излязат някои самозванци и да започнат да си съчиняват. Покрай дядо Влайчо например се явиха такива. Боя се в един момент да не започнат да злоупотребяват и с леля Слава.

– Споменахте, че много хора са минали през дома й през годините. Споделете някоя интригуваща история покрай тези срещи?

– При нея ходеха много интелектуалци, за да се допитват по един или друг въпрос. Сещам се за един професор, бил при леля Слава за нещо и тръгва да си ходи с оправданието, че трябва да си пие лекарството за сърце. Леля Слава веднага се пренася в дома му и се провежда следният разговор:

– А-а, виждам ги аз тез хапчета, сложил си ги на библиотеката на един рафт. Жълти са на цвят.

– А не, лельо Славе, тука бъркаш, бели са – отвръща професорът.

– Не бе, аз съм там, виждам ги – жълти са. Иди вкъщи и ми се обади.

След 1 час телефонът й звъни, а отсреща професорът, който, силно притеснен, се извинява, че се е объркал и цветът на лекарството наистина е жълт.

Или една друга история, разказа ми я акад. Величко Братанов. Той имаше разработки в областта на ядрената физика и готвеше един голям труд. При срещата си със Слава я пита как вижда неговия научен труд. При тези ситуации тя винаги правеше едно странно движение с ръката си и се пренасяше със силата на мисълта си:

– Виждам една кафява папка, сложил си я между няколко зелени… Ама то голямо бе, към 500 машинописни страници.

– Точно така, лельо Славе. Е, добре ли е?

– Да, добре си работил, но на една страница (и я назовава точно коя поред е) от лявата страна виждам, че една формула си я сбъркал.

– Абе, как съм я сбъркал, 10 пъти съм я изчислявал.

– Иди си и сам ще се убедиш.

И академик Братанов ми разказваше: „Прибирам се аз и точно на тази страница наистина имаше формула. Смятах, смятах и открих, че наистина съм в грешка. А леля Слава от разстояние видя всичко това“.

Слава Севрюкова ни разкри едни магични светове, едни невероятни свръхспособности, които човек е трудно дори да си представи. На фона на това обаче тя бягаше от славата приживе. Казваше ми така: „Докато съм жива, да не се публикува нищо за мен“. Аз се съобразих с това и след смъртта й започнах да пиша книгите си за нея.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *