Стефан Янев: И сам войнът е воин. Ще воювам!

България отблизо

На предстоящите предсрочни парламентарни избори „Български възход“ ще се яви не като коалиция, както бе на предходните, а като политическа партия, каза пред журналисти в Хасково лидерът на партията Стефан Янев.

Той обясни, че не предвиждат съвместна работа с АБВ, но не изключва възможност в рамките на партийното представяне на „Български възход“ да си партнират с хора от други формации през гражданска квота или споразумение.

Попитан защо човек, който мисли диалогично и коалиционно, в един момент решава да се яви сам на изборите, Янев отговори: „На предните избори не ни достигна време за регистрация на партията. На практика тогава ние направихме коалиция от три партии мандатоносители. В момента е време за утвърждаване на партията, на нейните структура, да се види какво всъщност представлява партията и как по най-добрия начин може да бъдем в интерес на гражданите и да предлагаме решения, това е целта.“

Според него „Български възход“ ще премине 4-процентната бариера. ”Социологията зависи кой я прави и къде я прави, и какви въпроси задава. Ние също имаме социология, която казва, че сме над чертата“, коментира Янев. По думите му привличането на избиратели не е чисто механичен процес, а процес в който посланията трябва да стигнат до сърцата и до умовете на хората. За това от партията започват интензивна работа и срещи с хората в тази посока във всички избирателни райони на страната. „За да обясним защо сме на политическото поле и какво се опитваме да правим. Опитваме се да правим смислени неща, малки стъпки, малки решения, но да вървим напред да се развива България“, каза още Стефан Янев.

Той беше в Хасково по повод подготовката на партията за предстоящите избори. Пред медиите обясни, че е рано да се отговори на въпроса дали водачът на листата в Хасково от предходните избори Тихомир Георгиев отново ще я оглави. Той отказа да даде личната си оценка за работата му, като подчерта, че му я е споделил. Политическата оценка за Георгиев е добра, заключи Стефан Янев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *