Стефан Янев с мощна заявка за влизане в политиката! Закопа с въпрос ПП и даде надежда за българите

България отблизо
 Стефан Янев даде много мощна заявка за влизане в политиката. Това стана ясно от брифинг, на който бившият служебен премиер от кабинета на Румен Радев даде, за да обясни какви ще са приоритетите на формацията и каква ще е програмата.
Той заговори за връщане към договора с “Газпром” като изрази известен скептицизъм около това кой е виновен за спирането на газа – ние или руската компания.

Създаване на борд с участието на Българската православна църква си поставя за цел “Български възход”. В него ще влизат още учени от Българската академия на науките, Българската стопанска камара, бизнес сдруженията и синдикатите. Тяхната задача щяла да е да “съблюдава моралната  тежест на кандидат-депутатите” на Янев, които щели да напускат парламента, ако загубят доверието пред борда.

 

Казано иначе – надпартиен орган да решава вътрешнопартийните въпроси.

“Майката на всички проблеми” според Янев е демографската катастрофа. Бившият служебен премиер и лидер на БВ представи и статистиката за това, че българите са най-бързо изчезващата нация.

 

“Аз и ПП „Български възход“ смятаме за необходимо 3 млн. души с български произход, живеещи в традиционни български диаспори да получат статут на български граждани“, каза Янев.

 

Втора цел на партията е промяна на данъчните система. По думите му става въпрос за прогресивно подоходно облагане.

 

Третата цел на формацията е принципът на меритокрация и мандатност в обществения сектор, което означава конкурсно начало за всяка длъжност в обществения сектор, мандат и тест за професионално израстване преди всяко следващо назначение.

 

 БВ не чертае „червени линии“ и няма предварителни условия към никого. Казано по друг начин – всеки е приемлив партньор, стига да приема условията на БВ. 

„В момента газа е една от темите, която доминира дневния ред на обществото предвид непредвидимостта и грешните управленски решения на коалицията, която доскоро ни управляваше. Коалицията, която на базата на авантюризъм в политиката ни остави инфлация от двуцифрено число и заплаха от глад и студ през зимата. Да, бих тръгнал на разговори с всички възможни доставчици, включително и „Газпром“, каза още Стефан Янев.

Според него решаване на въпроса с възможните искове за неизпълнени ангажименти от страна на „Булгаргаз“ трябва да бъдат решени с „Газпром“.

Той попита дали „Газпром“ ни спря газа или ние си го спряхме сами. 

„Не се казва ние какво не направихме. При условие, че другите европейски държави го направиха и намериха начин да се разплащат и да си получават определените количества, защо ние не го направихме?“, попита още Янев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *