Страховито: Атака на руски хеликоптер Ка-52 „Алигатор“ по позиции на ВСУ

Свят

Руски ударно-разузнавателен хеликоптер Ка-52 е унищожил машини с боеприпаси на ВСУ край Угледар, съобщават световните издания.

 

На кадрите се вижда как руските пилоти успешно идентифицират целта и след като получават разрешение да я ликвидират, нанасят точен удар, унищожавайки значителен запас от боеприпаси и оставяйки украинските военни без снаряди и боеприпаси.

Цитат от руски пилот:  „Там по пътя на удара дори бактериите умряха“.

Изглежда, че ударът е бил нанесен с противотанкова управляема ракета, която има много висока ефективност при поразяването на почти всяка цел на разстояние до 10 километра, особено когато се използват леки многоцелеви управляеми ракети, наричани „Изделие 305“.

Руският ударно-разузнавателен хеликоптер Ка-52 „Алигатор“ е страховите машина. Тя притежава невероятна маневреност и голяма ударна мощ. Ако войници на ВСУ попаднат на мушката на нейните ракети или голямокалибрени картечници, по-добре да си кажат молитвата или да бягат с бързината на вятъра до някое укритие. Иначе си загиват. Независимо от бронираните машини, с които може би се придвижват.

Дори танковете на ВСУ не са проблем за руския „Алигатор“. Той с справя с тях за закуска. Защото танкът не може да стреля нагоре, а хеликоптерът се спуска точно от там. В това е майсторлъкът на пилотите на тези машини. Не позволяват на противника да ги хване в зоната за обстрел. Точно обратното. Те го хващат в своята зона за отстрелване. И противникът се запознава с превъзходството на тези хеликоптери по трудния начин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *