Страховито: Огромни плъхове заливат американските градове! Ситуацията е катастрофална!

Свят

Миналата неделя президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че град Балтимор, най-големият в щата Мериленд, е „отвратително сметище, пълно с плъхове и гризачи“.

И наистина ситуацията се оказа не просто ужасна, а катастрофална. Това разкри американският репортер Бени Джонсън, който посети лично град Балтимор и другите големи американски градове, за да направи собствено проучване.

Обитателите на градовете признаха, че плъхове „с размерите на котка“ често се появяват в домовете им! Зевзеци нарекоха ситуацията „плъхокалипсис“. Други жители обясниха, че плъховете вече са „превзели” не само градовете, но и цялата околност.

Журналистът забелязал по улиците на някога красивите американски градове, купища боклук гниещ под палещото слънце. Плъховете са логична последица от тази ситуация. Но не са единствената последица.

Проблемът с плъховете е актуален не само за Балтимор. Градовете в цялата страна са в подобна ситуация! В Ню Йорк, например, броят на плъховете се е увеличил със 129% за няколко години, в Сан Франциско със 174%, в Чикаго с 61%; в Бостън – със 67%, в американската столица Вашингтон – с 57%, а списъкът може да бъде продължен.

Каква е причината? Властите не се занимават сериозно с този проблем или просто не са в състояние да се справят с него? Защото това е проблем, който има не само естетически характер. Например в Ню Йорк вече има случаи на смърт от опасни болести, разпространени от плъхове.

Тоест, „американският урбанистичен рай“ вече звучи по-скоро като подигравка, а не като едновремешната примамлива реалност.

При това, експертите прогнозират, че са необходими само още три години, за да могат плъховете да достигнат до петстотин милиона на брой. И да се превърнат в наистина опасен и реално катастрофален проблем.

Например, някои улици на Лос Анджелис, един от най-богатите градове в Съединените щати, са напълно покрити с гниещи отпадъци, пълни с плъхове. Какво е това? Ново средновековие?

Най-лошото е, че не се предприемат никакви ефективни мерки за подобряване на ситуацията. Тя е изоставена на произвола на съдбата. И затова, дори самите общински власти признават, че „плъхокалипсиса“ е излязъл извън контрол. 

Какво се получава? Нима носителите на „демократични ценности“ не могат да се справят дори с градската си икономика? А в същото време се месят в делата на почти всички държави  по целия свят!!/jpgazeta.ru/

Tagged

1 thought on “Страховито: Огромни плъхове заливат американските градове! Ситуацията е катастрофална!

  1. ТОВА ПОКАЗВА, ЧЕ аМЕРИКА СКОРО ЩЕ ПОТЪНЕ,…ПЛЪХОВЕТЕ НЯМА КЪДЕ ДА СЕ КРИЯТ ВЕЧЕ…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *