Страх от ЧВК „Вагнер“ в Киев, а загубите на ВСУ вече е невъзможно да се компенсират

Свят

Инструктори от ЧВК „Вагнер“ обучават белоруските бойци на най-новите тактики на щурмуване, отбрана, пълна координация на екипите и как противникът може да бъде изплашен до степен да побегне или да се предаде.

Самият Пригожин все още не е коментирал ситуацията, но по-рано ръководителят на частната военна компания обяви планове да се върне на фронта в зоната на „специалната операция“.

Вече писахме за страховете на Киев и Запада, че частната военна компания може да атакува Киев  в незнаен ден и в незнаен час. Изплашени са и трите балтийски републики Литва, Латвия и Естония, които осъзнават, че не биха могли да се противопоставят на мощната, отлично обучена и придобила огромен опит частна групировка.

Но така или иначе ЧВК „Вагнер“ е там на линия в Беларус и задава страх на всички.

Междувременно От началото на „специалната военна операция“ руските въоръжени сили са унищожили над 5000 украински дрона. Това съобщи официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, пишат чуждестранните издания.

„Общо от началото на специалната военна операция са унищожени 455 самолета, 242 хеликоптера, 5009 БПЛА“, каза той.

Що се отнася до другата унищожена техника на въоръжените сили на Украйна, статистиката изглежда така: 426 зенитно-ракетни системи, 10 700 танка и други бойни бронирани машини, 1138 бойни машини РСЗО, 5453 полеви артилерийски оръдия и минохвъргачки, 11 664 единици специални военни превозни средства.

Между другото, от началото на украинското контранастъпление, тоест от 4 юни, вече са унищожени 311 украински танка, значителна част от които са западно производство. Това съобщи вчера Кремъл  отговор на журналистически въпроси.

На практика тези загуби означават, че дори и с остатъците от  западната помощ, Украйна не би могла да продължава с контранастъпления или други успешни военни действия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *