Страшен скандал разтърси парламента. Тошко Йорданов извади горещи тайни за Асен Василев

България отблизо

Запознат ли сте с информацията, която излезе в известен сайт за ваш министър на име Асен Василев. Ако не сте, аз сега ще ви запозная.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов, обръщайки се към поканения за блиц контрол премиер акад. Николай Денков.

 

„Бивша фирма на Асен Василев е с блокирани сметки заради иск на американски гражданин за 5 млн. лева. Успял е да спаси имотите си с изгодна сделка. Купувач е фирмата на Светослава Арнаудова, по-известна като „кралицата на винетките“, която получава по 7% от всяка винетка“, заяви Йорданов.

 

 

„Имотите са продадени на „Чаталджа“ 3 за близо 3 млн. лева. Това е офисът на „Промяната“ – там където всички се събирахте. Аз също съм ходил там, като бях в коалиция с вас. Парите обаче се изпаряват в неизвестно направление“, уточнява той.

По думите на Йорданов Асен Василев има офшорна сметка.

„Та вие бихте ли проверили министъра на финансите си. Смятате ли, че това е морално и, ако това е вярно, той има ли право да е министър в българско правителство“, запита Йорданов.

На трибуната за отговор се качи премиерът акад. Николай Денков.

„Не разбрах първо има ли някакъв сигнал за закононарушение. Ако има такъв, моят призив е да подаде сигнал към органите и те ще разследват и ще направят заключение. Дали е морално, аз мога да съдя само, когато бъдат предоставени съответните въпроси и отговори. Подхвърлени реплики не вършат работа, за да съдим.

„Нека припомня, че вие сам казвате, че това е „бивша фирма“, а офшорката „може би е негова“. Така не може да се обсъжда дали нещо е законосъобразно или морално“, подчерта той.

„Доста сте хлъзгав г-н Денков. Офшорката си е негова собственост. За Лорер не отговаряте, но за Василев отговаряте. От трибуната си позволявате да лъжете“, каза той.

Йорданов припомни, че преди дни австрийски министър е огласил цифри, че миналата година повече от 9000 мигранти е трябвало да бъдат върнати в България, като страната ни се съгласява да приеме над 6000.

„Това, че вие се бавите и сте приели само един двама си е било за преди. Сега с това, което се подписали, трябва да ги приемате незабавно“, уточни той.

„Денков се пързаля като сапун. Кажете, че австрийският вътрешен министър е лъжец, а вие не сте. Все си мисля, че той не лъже“, завърши Йорданов.

Денков излезе да отговори:

„Разбирам желанието на опозицията да изкара всеки друг подобен на себе си, защото това е единственият начин да го унизи. Ако имате проблем с числата, които аз съм казал, задайте официално искане и ще ви бъде даден официален отговор с цифри и тогава ще се види кой какво е излъгал и какво е казал“, завърши Денков.

Докато премиерът говореше, от мястото си лидерът на „Възраждане“ буквално го освиркваше:

„Хайде отговори поне на един въпрос, бе нещастник! Сапун такъв“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *