Страшен скандал: Nexo финансирала Демократична България със 100 бона

България отблизо

Започнаха да излизат наяве топлите връзки между криптофирмата Nexo и „Демократична България“. От публичните списъци с дарители на ПП  „Движение Да България“ за 2021 година става ясно, че служители на Nexo са отчитали тлъсти пачки на водената от Христо Иванов партия.

Веднага прави впечатление, че парите са давани от служители на ниски нива в криптобанката, чието лице е бившият депутат Антоний Тренчев. Те са декларирали, че произходът на дарените пари е от заплати.

Служители на разследваната криптобанка Nexo са дарили средства на „Демократична България“, става ясно от отчетите на водената от Христо Иванов коалиция за даренията, които са получили.

Даренията на служителите на Nexo, в която преди ден влязоха ДАНС и прокуратурата в разследване за пране на пари, са правени за участие в избори през миналата година, става ясно от отчетите на ДБ пред Сметната палата.

Общата дарена сума е на стойност 100 000 лв., разпределена между петима служители на сравнително ниски нива в криптобанката.

ДБ е получила по 20 000 лв. от пиармениджърката на Nexo Стела Златарева, бранд мениджърката Елеонор Топалова, служителката в пиара Валентина Танева, мениджърката по културата на фирмата Дияна Калъчева и офис мениджърката Габриела Дашева.

Те са декларирали, че произходът на дарените пари е от заплати.

Източници Блиц и Днес.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *