Сърбия категорично: ЕС е част от миналото, приятелството ни с Русия е бъдещето!

Свят

Европейският съюз е част от миналото. Сърбия няма място там. Приятелството ни с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически от картата на света.

 

Това заяви в интервю за „Вечерние Новости“сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин, който е считан за един от най-доверените хора на президента Александър Вучич.

Той изтъкна, че Вучич е държавник, който държи сметка за интересите на Сърбия.

„Той няма нужда да се изповядва пред медиите и политиците и да разказва какво ще предприеме. Той трябва да се грижи за Сърбия и сърбите, независимо от това къде живеят те. Вярвам в неговите решения и знам, че той никога няма да загуби достойнството си. В него мога да вярвам, защото никога не е взел решение във вреда на Сърбия“, категоричен бе Вулин, цитиран от БГНЕС.

Относно критичния доклад за напредъка на Сърбия от страна на Европейската комисия сръбският вътрешен министър посочи: „Не знам какво по-естествено има от това да кажеш: „Няма, Няма и Няма!“, когато от теб искат да признаеш Косово, да се отречеш от Република Сръбска и да въведеш санкции срещу Русия“.

Той заяви, че според него приятелството с Русия е от най-голямо значение и без него Сърбия рискува да изчезне физически.

„Нито един, който е обичал Русия, не е мразил Сърбия. Но, за сметка на това, всеки, който мрази Русия, мрази Сърбия. Връзките с Русия, Китай и други свободни държави, които ни приемат без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия“, убеден е Вулин.

По негови думи ЕС като обединение е част от миналото. Със загубата на политическата си независимост страните от ЕС се превърнаха в територия, а не в държави, изтъкна той.

Що се отнася до Косово и предложението на Франция и Германия за разрешаването на този въпрос, Вулин подчерта, че само физическото разделение с албанците и ясно очертана граница ще попречи на създаването на „Велика Албания“. Тогава на дневен ред щял да се постави въпросът и за обединението на сърбите.

Вулин нарече косовския премиер Албин Курти „страхливец, който е готов да взима решения, които предизвикват насилие“.

Напълно съм убеден, че албанците ще се опитат със сила да превземат северната част на Косово, подчерта Вулин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *