„Тагесшпигел“: Нескончаемите руски ракетни удари уплашиха Запада и объркаха сметките!

Свят

Продължаващите ракетни удари на Русия предизвикаха удивление и зле прикрит страх у Запада. За това пише Бенджамин Райтер, анализатор в Der Tagesspiegel. 

 

Русия продължава да изважда от строя критичната инфраструктура на Украйна, използвайки прецизни оръжия и дронове камикадзе. Както отбелязва авторът, на 15 ноември са изстреляни около 100 ракети, а през следващите дни ударите не са спирали. Според Райтер това е истинска изненада за западните експерти.

„Това е доста изненадващо, защото отдавна се говори, че ракетният арсенал на Москва бавно, но сигурно се изчерпва. Последният път украинските и западни експерти заключиха, че Русия е използвала 70% от около 1000 ракети в складовете си“, се казва в статията.

Западните анализатори също така твърдят, че Русия не може да нанесе нови широкомащабни ракетни удари, тъй като уж оставащият малък резерв от ракети е необходим в случай на конфронтация със Запада. Очевидно прогнозите за ракетните запаси на Руската федерация се оказаха погрешни.

„По този начин нови удари може да означават, че Русия все още има повече ракети от очакваното“, подчертава изданието.

Руската страна използва не само високоточни ракети, но и дронове-камикадзе, които успешно поразяват цели, отбелязва авторът. Той също така предполага, че Москва има възможност бързо да попълни запасите си от ракети заради постоянната трисменна работа на военните си заводи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *