Шеф от НАТО призна: Сега Алиансът не може да отговори на Русия! Вижте защо!

Свят

Адмирал Бауер заяви, че НАТО не е готово да отговори на Русия поради инфраструктурни проблеми, проблеми с огромната липса на оръжия, които изгоряха в Украйна, както и с тоталната липса на нови въоръжения, каквито Русия има в изобилие, а САЩ дори не са чували за някои от тях.

 

НАТО не е готово да отговори на «заплаха» от Русия навсякъде по границите на блока, това заяви адмирал Роб Бауер, председател на военния комитет на НАТО, цитиран от Ройтерс.

„В много страни – не само на източния фланг – има недостатъци в инфраструктурата“, каза военачалникът.

Генералът в оставка Бен Ходжис, бивш главнокомандващ на американската армия в Европа, заяви пред агенцията, че в случай на прехвърляне на тежко оборудване отвъд океана, ниският капацитет на европейските железници и разликата в междурелсието ще се превърнат в проблем.

„Нямаме достатъчно транспортен капацитет или инфраструктура, за да прехвърлим силите на НАТО от Европа до Русия бързо“, каза Ходжис.

Генералът в оставка посочи и проблема с твърде тесните и стръмни пътища, които ще са огромна пречка.

Пътищата ще са пречка, защото не става дума за прехвърляне на няколко реактивни системи Хаймърс, а за прехвърляне на големи масиви от войски и военна техника. За такова прехвърляне, пътищата в Европа нямат капацитет.

Но дори да имаха капацитет, то остатъците от американското и европейското оръжие едва ли ще стигнат, за да се водят успешни бойни действия. Да не забравяме, че руската армия ще унищожава американското оръжие още докато то се прехвърля през океана. Разстоянието от Вашингтон до Москва е 12 000 километра.

Но най-главното е, че Кремъл има възможност да парализира САЩ само със своята система  за електронна борба, ако я включи от Космоса и я насочи срещу американските компютри. И понеже в САЩ всичко е на компютри, при такава руска атака, Щатите ще бъдат върнати в епохата на хартиените карти и невъзможността нито да организират атака, нито да командват войските си, нито да насочват оръдията и ракетните си системи към някаква цел.

Ще бъдат абсолютно безпомощни. Стига Кремъл да поиска това.

Това е единствената причина Байдън да каже, че ракетата ударила Полша не е руска. И неофициално да искат от Зеленски да започна преговори с Русия.

Tagged

1 thought on “Шеф от НАТО призна: Сега Алиансът не може да отговори на Русия! Вижте защо!

  1. Да четат и да мисллят нашите политици! Щом американски бивши и настоящи стратези коентират военната немощ
    пред Русия,нека изпращат на Украйна наше въоръжение,но да мислят:Първо,защо Русия провежда тази операция?Второ, каква е ползата на България от подкрепата на НАТО срещу Русия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *